Oh, sorpresa!


  • Comparteix:

joan.calderon

Joan Calderon


Publicat: el 9/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ahir el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs del Govern de l'Estat contra la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament de Catalunya. La primera decisió ha estat suspendre aquesta declaració. Ahir el Tribunal Constitucional va tornar a posar de manifest el seu caràcter polític.

Una altra vegada va demostrar una manca de sentit democràtic i va consagrar la Constitució com un 'sancta sanctorum' inamovible, com si fos la Inquisició en aplicació d'una lectura esbiaixada de la Bíblia, contra la voluntat democràtica del Parlament, que recordem que té el mandat democràtic de treballar pel Dret a decidir de la ciutadania de Catalunya. Una vegada més, es posa sobre la taula el xoc de trens, el xoc entre legitimitat democràtica i la 'legalitat' obsoleta. Estem entrant en un terreny perillós, on uns jutges, no escollits democràticament es poden apoderar del poder de facto.

En qualsevol cas, no ens hauria de sorprendre aquesta actitud. És evident que alguna cosa passa i que hi ha qui té por a la democràcia, cosa que comença a ser tradicional en alguns estaments de l'Estat. Ningú va dir que fos fàcil i que no hi haguessin pals a les rodes. Els electes a tots els nivells tenim l'obligació moral i democràtica de defensar el que la majoria de partits polítics portàvem als nostres programes electorals: el dret a decidir. Amb aquest denominador comú es va conformar el nou Parlament Catalunya amb un suport molt majoritari de la ciutadania que volia exercir aquest dret.

En qualsevol cas, si el marc legal no dóna resposta a les legitimitats democràtiques, el marc s'ha de canviar. Les lleis cal canviar-les.

PS. Per cert, suport explícit, avui, a la vaga general d'ensenyament; a totes aquelles persones amb samarreta groga que lluiten per un ensenyament públic de qualitat.

JOAN CALDERON és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.