La 13a reforma educativa de l'Estat espanyol


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 30/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si fos supersticiosa, diria que ja és un mal inici, però com que no ho sóc crec que és una pèssima reforma i això que ben segur que cal fer-ne, de reformes a l'actual Llei, però res a veure amb les que ens proposen.

Des de la Llei General d'Educació de l'any 70 del Ministre Villar Palassi, que regula tot el sistema educatiu espanyol, totes les altres han fet modificacions parcials. La Llei que introdueix un sistema democràtic en l'organització dels centres, obligació fins els 14 anys, la de 1985, que incorpora els centres concertats; i el 1990 s'amplia l'educació fins els 16 anys. S'han fet lleis de reforma universitària sobre gestió dels centres educatius. Les últimes fan incidència en religió o educació per a la ciutadania, amb governs de diferent signe polític i una forta intromissió en les competències i Lleis d'Educació aprovades en les comunitats autònomes.

Però no sembla que es tingui en compte un dels reptes més importants que tenim actualment: l'adequació de la formació al mercat de treball. Clar que per arribar a fer-ho com cal s'ha de saber quin mercat de treball tenim i si és el que caldria tenir. I no val fer un 'copiar i enganxar'. Ens parlen de la formació dual, com si fos la solució, però us puc assegurar que no té res a veure la formació dual que es fa a Hamburg o el que es fa a Dresde.

M'agradaria recordar una frase de León Felipe (poeta castellà. Lleó, 1884 - Mèxic, 1968): 'No sabiendo los oficios, lo haremos con respeto'.

MARIA SANSA és exregidora del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.