Construïm ponts, trenquem fronteres


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 6/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Construïm ponts, trenquem fronteres: aquest és el lema de UNESCOCAT. Sovint tinc la sensació que alguns dels nostres governants ens prenen pel que no som... o és que fan cortines de fum? La UNESCO fa molt de temps que treballa a Catalunya en temes d'educació, cultura i biodiversitat.

L'any 1959 es va fundar Amics de la UNESCO a Barcelona, fins arribar a la fundació de UNESCOCAT per part d'en Fèlix Marti l'any 1984. Caldria recordar que aquesta institució a nivell mundial va estar presidida per un català entre els anys 1987-1999, Federico Mayor Zaragoza. Som moltes les persones dedicades al món de l'educació que hem treballat sota les seves directrius, des de CEDEFOP (Centre Europeu pel Desenvolupament de la Formació Professional), WIFO (projectes uropeus d'investigació sobre educació i societat) o d'altres.

Malgrat tot existeix una opinió generalitzada que l'actual estructura de la formació professional al nostre país viu al marge del món productiu no satisfà ni als usuaris ni a la societat en general. Segurament caldria un procés de més implicació i coordinació en el disseny d'una educació tècnica professional estretament lligada a les polítiques d'ocupació. Caldria pensar en estructures més adients al segle XXl.

Crec que els informes anuals que fa la UNESCO sobre educació van a parar al mateix calaix: els 9 informes que ha fet el Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars i la seva presidenta en seu parlamentaria va denunciar que el govern de Catalunya en feia cas omís.

MARIA SANSA és exregidora del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.