Política local, dues de fredes i una de calenta


  • Comparteix:

joan.calderon

Joan Calderon


Publicat: el 20/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana en qüestions de política municipal ha estat moguda i plena d'actualitat que intentaré resumir en tres temes. En primer lloc s'ha 'congelat' la promoció d'habitatge públic de venda a la Floresta per criteris mediambientals i per l'oposició veïnal.

Felicito la ciutadania que s'ha mobilitzat i que ha demostrat que sí que es pot. També cal posar sobre la taula la necessitat que té la ciutat (i la Floresta en particular) d'habitatge públic de lloguer, noves fórmules d'habitatge (masoveria urbana, cessió d'ús, fer aflorar al mercat immobiliari de lloguer pisos buits...) i per això tots els grups municipals ens hem emplaçat per repensar Promusa en els propers mesos.

El ple municipal va aprovar la nova concessió del Mercat Municipal de la plaça Sant Pere. ICV no va donar suport a aquesta operació, ja que es privatitza la gestió i tenim dubtes sobre la fórmula de finançament (posant el dret de concessió com a garantia, el que significa que l'Ajuntament s'hauria de fer càrrec del deute adquirit per un privat). Tanmateix, tenim dubtes que sigui el servei que realment necessita aquest mercat. Per altra banda, els assentadors que tenen 'parada en vigor' estan amb aquesta empresa i el mercat serà un element fonamental per la dinamització comercial de la zona. Per aquests motius ICV no va donar suport a la proposta.

S'ha presentat l'Escola ESART a Sant Cugat que de moment estarà als espais de l'Escola de Música de la ciutat. Només vull posar en coneixement del lector o lectora que la manera com s'ha fet dinamita qualsevol intent de consens en altres temes de ciutat que es van posar sobre la taula fa un any en una cimera de portaveus municipals. No s'ha fet amb diàleg ni amb consulta. Els grups de l'oposició ens ho hem trobat en forma de decret d'alcaldia, sense poder dir ni ase ni bèstia. Per tant, ens altres temes que es puguin tractar ens mourem en el terreny de la prudència a l'hora d'enfrontar-nos en aquest tipus de consensos.

JOAN CALDERON és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.