AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

L'Ajuntament està recolzat per anar a la cadena humana


  • Comparteix:

marc.tolra

Marc Tolra


Publicat: el 10/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El grup municipal de CiU vol portar al Ple del proper dilluns 15 de juliol una moció de suport a la cadena humana, que formarà la Via Catalana, promulgada per l'ANC. En conseqüència, l'Ajuntament tindrà una participació activa en l'esdeveniment. Tot i així, aquest document no serà presentat en solitari, sinó que conté la col·laboració de quinze entitats més.

En primer lloc, cal destacar que la participació de l'Ajuntament en la cadena humana no tindrà repercussions negatives en el correcte desenvolupament dels actes en motiu de la Diada a Sant Cugat. Aquesta opció penso que és molt assenyada. Catalunya està formada per 947 municipis i cadascun d'ells ha de tenir la seva pròpia Diada perquè tothom fa vida en el seu poble o ciutat i, per tant, tothom té dret a celebrar-ho allà.
Aquestes últimes ratlles no són incompatibles en sortir de Sant Cugat i desplaçar-nos als municipis per on passa la cadena per participar-hi. Hem de fer vida allà on vivim, però també hem de tenir vista d'ocell i fer pinya en qüestions nacionals. L'Ajuntament, doncs, té aquesta vista d'ocell sense oblidar que són l'Ajuntament de Sant Cugat.
Tanmateix, és cert que alguns sectors de la política santcugatenca i, és clar, molts santcugatencs, no estan d'acord amb la decisió del Consistori. La reflexió que des d'aquí vull fer és que mai no ens posarem d'acord la totalitat d'una població, sigui quina sigui. És lògic que tots els santcugatencs no tinguem la mateixa manera de pensar i trobem més o menys adequades les decisions del govern municipal.
Per això, ens regim per majories. I CiU té majoria absoluta al Consistori, a 11 regidors de la segona força, el PPC. A més, si sumem els regidors independentistes d'aquest (CiU i la CUP), surten 17 regidors sobre un total de 25. La voluntat sortida de les urnes del 22 de maig del 2011 deixa una clara confiança dipositada en aquest Ajuntament i en les seves decisions.
De crítiques per la voluntat de participar-hi, n'hi hauran segur. Però l'Ajuntament i el conjunt de CiU han de tenir la certesa que estan en capacitat de fer-ho i de representar l'Ajuntament en aquesta marxa perquè així els santcugatencs ho han volgut.
Aquest escrit no tindria raó de ser si CiU no fos al Consistori. Però com que hi és, i per tant encarna l'Ajuntament, es pot entrar en debat si hi pot anar. La conclusió és molt fàcil: has tingut majoria absoluta perquè els ciutadans han confiat en el teu projecte polític. Ells confien en tu i en les teves decisions. Com a representant de la gran part majoritària dels electors, les decisions que prenguis, les prendràs en boca seva. Per això t'han fet confiança. Per tant, endavant!

MARC TOLRÀ és estudiant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.