Gausacs: sou i sereu


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 19/ago/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Jo sempre havia pensat que els castellers, a més d'esportistes sonats de risc, eren uns sectaris suïcides. Qui m'havia de dir a mi que acabaria plorant amb dos de vuit el primer dia de concurs!

Sé que els arguments típics per parlar de castellers estan suadíssims: que si esforç, sacrifici, constància, equilibri, treball en equip... A mi el que em rebentava era l'actitud d'algun quan deia 'som patrimoni de la humanitat'. Però tot això és, com tot, buit de significat quan no es personifica. Per coses d'aquelles del poble, tens un parell d'amics castellers que te'n presenten un parell més... N'acabes coneixent una colla. I aleshores comences a saber com va: què són les crosses i els daus, els cordons, què és un folre o unes manilles, com es compten els pisos, com funciona el toc de castells, què volen dir amb 'la tècnica' o fins i tot perquè allò de 'Gausacs, amunt, amunt, amunt!'...

No us penseu pas que ara de cop i volta sóc un malalt de la falera castellera... Ni de bon tros. La diferència és que abans em semblava una barbaritat. Ara pateixo com mai. Sé l'esforç que hi ha darrere i el molt que els importa a gent qui estimo. I aleshores no puc evitar empatitzar amb ells.

Per tot això ahir estava nerviós. Però la feina ben feta no té destorb. I ahir els Gausacs van suar i van patir. Però quan semblava que anava pitjor van fotre-hi 'pit i collons'. I vinga: quatre de vuit, dos de vuit amb folre i van carregar per primera vegada el tres de vuit. Tot plegat històric. Segurament també tenen el rècord Guiness de superar la millor actuació pròpia de la seva història. Meteòrica la seva trajectòria. Felicitats i amunt Gausacs!

CARLES MAYOL I RICART és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons
@LitusMayol


Columna publicada originalment el 8 d'octubre de 2012



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.