Taula per a 7.000 milions?


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 27/ago/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sabíeu que actualment gairebé 900 milions de persones se'n van a dormir amb gana?.

Sí, gairebé 900 milions de persones. És una realitat injusta, encara més si tenim en compte que el nostre planeta produeix aliments suficients per a tots i totes. I el més paradoxal és que la majoria de persones que passen gana cultiven la terra.

Per això, des d'Intermón Oxfam donem suport als petits productors amb recursos, eines i formació perquè puguin accedir als aliments que necessiten i denunciem les causes que mantenen un sistema d'alimentació mundial injust i insostenible. Junts podem aconseguir-ho. Aquestes persones han de poder seure a taula. És el lloc que els hi correspon.

Des d'aquí vull proposar-vos que us uniu a la campanya d'Intermón Oxfam 'Taula per a 7.000 milions' per a reivindicar el dret a l'alimentació i fer possible que totes les persones del planeta tinguin prou menjar. Sempre.

Com podeu formar part d'aquesta taula? Fent una petita aportació de només 2€ ja podeu crear la vostra taula. I perquè 2€? Doncs perquè és l'equivalent al preu dels cereals que necessita una persona al Sahel per a alimentar-se durant una setmana. El pas següent és convidar als vostres amics, familiars, companys de feina, etc. a seure amb vosaltres.

- Sí, però això com ho faig?
- Molt senzill. Entreu al web d'Intermon Oxfam, cliqueu sobre el quadre de la campanya, seleccioneu la pestanya 'Com col·laborar' i torna a clicar en la paraula 'Asseu-t'hi'!

En els tres primers dies de la campanya, que es va posar en marxa la passada setmana, ja s'havien segut a taula més de 12.000 comensals.

No et fa il·lusió forma part d'una taula tan impressionant? Com que sé que us hi asseureu, us vull donar les gràcies per fer que l'única fam que existeixi en el món sigui la fam de justícia.


'La integritat de la persona es mesura per la seva conducta, no per les seves professions'.
Decimus Junius Juvenal (60 d.C. - 128 d.C. Poeta satíric romà)


TON MARIMON és coordinador del comitè d'Intermon-Oxfam de Sant Cugat


Columna publicada originalment el 14 de novembre de 2012



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.