Catalans i solidaris


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 11/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui és un dia molt especial per als catalans. Si de per si ja ho és cada 11 de setembre, avui encara pren una dimensió més important. Molts de nosaltres sortirem a la carretera per donar-nos les mans i fe una Via Catalana que travessarà el nostre país de nord a sud. Per molts serà només un símbol de la independència que volem per al nostre país, però per molts altres serà a més un símbol del que es pot fer quan lluitem -en el sentit més pacífic que es pugui donar a aquest verb- plegats contra una injustícia.

Fa pocs dies recordàvem les paraules d'aquest gran home i activista en pro dels drets dels negres que va ser Martin Luther King. No hi ha cap dubte del ressò que tingueren les seves paraules i la seva actitud, però el que a mi m'impressiona es veure la multitud de persones que eren allà escoltant-les i defensant-les.

No hi ha cap dubte que estem vivint en un món que és ple de situacions injustes: la desigualtat creixent entre rics i pobres, l'increment de la pobresa, l'acaparament de terres, l'oblit de la gent gran, la immigració, etc., però si sabem lluitar 'uns al costat dels altres', i tenint present el que ens diu Martin Luther en la frase que tanca aquesta Columna, de ben segur que arribarà un dia -tan de bo no sigui gaire llunyà- en que algunes d'aquestes injustícies hauran desaparegut o, si més no, s'hauran reduït.

Aquests fets per mi és poden resumir en una paraula 'solidaritat' i en ser conscients que per arribar al cim d'una muntanya hem de fer el primer pas a la vall i que no defallirem, perquè sabem que el company que tenim al costat ens ajudarà.


Dóna el teu primer pas ara, no és necessari que vegis el camí complet. Només dóna el teu primer pas. La resta anirà apareixent a mesura que caminis.
Martin Luther King (1929-1968. Defensor des drets humans)


TON MARIMON és coordinador del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Intermon Oxfam



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.