Mal santcugatenc


  • Comparteix:

carlos.morato

Carlos Morato


Publicat: el 6/oct/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els ciutadans de Sant Cugat sempre hem sentit com el govern municipal, des de ja fa anys, presumeix d'un mandat envejable. Sempre s'ha dit que Sant Cugat és una ciutat transparent i, fins i tot, ha estat considerada com la més transparent de tota Espanya aquests tres últims anys (per cert, primera posició d'honor compartida amb la cristal·lina ciutat de l'exalcalde Bustos, Sabadell - cas Mercurio); que aquí la corrupció no existeix; que tot santcugatenc veu com els seus impostos són recaptats i gestionats d'una forma que no dóna lloc a confusió; que el govern municipal és el govern de tots els ciutadans d'aquesta ciutat. En definitiva, que aquí no hi ha cap 'mal santcugatenc' a l'administració.

Possiblement en època de bonança la següent qüestió no se li donaria gaire valor, però en temps de retallades sí: els ciutadans de Sant Cugat coneixem quant cobra l'alcaldessa i els seus nombrosos càrrecs de confiança? Ja els hi puc assegurar que sou en té i dels bons i, si hem de retallar, podríem començar per reestructurar l'organigrama municipal i racionalitzar les despeses (així com fem, en la vida real, la resta de mortals en temps de crisi). Es podria pensar que això és un detall sense importància si la senyora Conesa i els seus companys de viatge només visquessin dels diners públics, és a dir, de tots els ciutadans, durant poc temps. Però la realitat és una altre. Molts dels que ens governen en el municipi no han trepitjat mai el món laboral privat: sempre han gaudit sense dificultats d'un sou públic garantit pels impostos dels ciutadans permetent-se, a més i a posteriori, regentar directament o indirectament empreses 'privades' relacionades amb el món municipal o els més afortunats, sota el paraigua de CiU.

El govern municipal, abans encapçalat per Aymerich i Recoder (CDC) i actualment per la senyora Conesa (CDC), sempre ha presumit i transmès mitjançant els mitjans de comunicació locals, que la seva gestió era immaculada prova de la qual és el reconeixement com la ciutat més transparent d' Espanya en els últims anys. Sembla doncs que la nostra ciutat ha estat sempre governada per 'bons santcugatencs' però, això és del tot cert? Dóna la casualitat que, durant aquests tres últims anys, han esclatat escàndols com el Cas Palau que esquitxa al nostre municipi en la concessió d'obres a Ferrovial a canvi del 4%, espionatge de Método 3 amb la dimissió, voluntària, del president de CDC de la nostra ciutat Xavier Martorell i, recentment, la sentència contra el nostre Ajuntament del senyor Amadeo Contreras que , des de fa vint anys, reclama al municipi una indemnització per la fosca gestió de l'equip de govern del senyor Aymerich en la concessió de terrenys a l'empresa Boehringer. Tots ells 'bons santcugatencs'.

Les obres de remodelació del pavelló municipal han estat incloses en el cas Palau com una de les possibles fonts de comissions rebudes il·legalment per part de CDC involucrant directament, en el cas de culpabilitat, a l'exalcalde i exparlamentari el senyor Recoder i la llavors regidora d'Urbanisme: la senyora Conesa. De mica en mica la idea de 'bon santcugatenc' va desapareixent per tal de convertir-se en 'mal santcugatenc'. I pensar que amb els diners de tots els ciutadans d'aquesta ciutat hem estat contribuint involuntàriament a un presumpte finançament il·legal del partit que governa no només Sant Cugat sinó que també Catalunya.

Nosaltres, els santcugatencs, coneixem les dades de la gestió dels nostres impostos? Veiem que les retallades van directament dirigides a buidar l'essència de l'estat del benestar: l'educació i la sanitat. Per sort a Sant Cugat, podem gaudir d'unes escoles exemplars amb una educació trilingüe independents del govern municipal, però sap quant costa mensualment que rebin els nostres fills aquesta educació? Com el govern de la Generalitat es nega a introduir l'anglès com a llengua vehicular a les escoles públiques juntament amb el català (el castellà tampoc és vehicular), les escoles que ofereixen un model amb els dos idiomes oficials i una llengua estrangera només es dóna a les privades. Suposo que pel govern, els 'bons catalans' són aquells que reben únicament l'educació en català, però a Sant Cugat es dóna el fet que totes les escoles privades que ofereixen el model en tres idiomes està ple. Per tant, si ens guiem per l'interès general, no seria lògic aplicar aquest model a l'escola pública?

La gestió de l'Ajuntament és exemplar, deien. Sap un ciutadà de Sant Cugat quant costarà el Pla de Mobilitat que vianantitzarà el carrer de Francesc Moragas i l'avinguda de Cerdanyola? De veritat, els 30 milions d'euros pressupostats per a l'obra són necessaris actualment per a la nostra ciutat? I com estem a xauxa i els diners públics no són de ningú (que deia una il·lustríssima ministra del govern Zapatero), què ha decidit el nostre govern de l'Ajuntament? Ampliar el cercle de subvencions a entitats independentistes com l'ANC o l'Associació de Municipis per la Independència. Hauríem de recordar que Sant Cugat es troba entre els municipis més endeutats de tota Espanya amb un deute viu de gairebé 70 milions d'euros (el pressupost municipal anual és d'uns 106 milions) mentre no es reclamen els milions de euros que ens deu la Generalitat, el primer morós del nostre ajuntament. Per desgràcia per als nacionalistes, l'excusa independentista i les banderes no poden fer parar la raó, la qual ens diu que els diners públics (els de tots) es deuen gestionar en tot allò que ens és essencial per a tothom. Si aquests diners invertits en entitats que ens volen separar anessin dirigits a combatre l'atur a Sant Cugat, de ben segur, les 4.399 persones que es troben en aquesta situació a la nostra ciutat ho agrairien. Nosaltres també.

Queda clar ara qui és el 'mal santcugatenc'.


CARLOS MORATO és portaveu de Joves de Ciutadans de Sant Cugat
@CarlosMRoig



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.