Temps de pressupostos


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 25/oct/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de l'Ajuntament, que hi ha companys que estan al cas. Des de la Generalitat, que com sabem no podem parlar-ne, ja que no s'ha presentat. Des del qovern central tenim un Ministre que en nom del seu govern presenta uns pressupostos que sembla que fins i tot a ell mateix li 'facin gràcia'.

Educació, l'any 2014, tindrà un 30% menys que l'any 2010. En un primer cop d'ull, sembla que la partida de beques creixi, però no tenim cap seguretat de que en qualsevol modificació serveixin per fer una presentació de qualsevol activitat.

Cal analitzar tres aspectes importants en un pressupost per saber cap on anirà políticament: l'Estat, comunitats autònomes o l'Ajuntament.

1. Política pressupostària dedicada a infància: educació, polítiques socials...

2. Treball: mesures per activar i crear llocs de treball.

3. Serveis de dependència: gent gran,disminuïts... Llei de dependència que ha desaparegut.

Fa aproximadament 50 anys els països nòrdics van crear un sector econòmic entorn a tenir cura de la infància, persones grans o discapacitats.

No està demostrat que no sigui sostenible l'estat del benestar; el que segur que no és sostenible és el frau fiscal, les maletes amb divises que traspassen fronteres reals o virtuals o els sous d'escàndol d'alguns mals professionals.

MARIA SANSA és exregidora del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.