ERC Sant Cugat, compte enrere


  • Comparteix:

marc.tolra

Marc Tolra


Publicat: el 29/oct/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'assemblea d'ERC va elegir Mireia Ingla com a candidata a l'alcaldia de Sant Cugat per a les properes eleccions municipals que se celebraran a la primavera del 2015. Ingla rebé el suport gairebé unànime dels membres de l'assemblea el passat divendres i es va comprometre a tornar a tenir representació al consistori però sobretot a ser al costat de la ciutadania.

L'elecció de la presidenta d'ERC a Sant Cugat posa de relleu que ja som més a prop del final de la legislatura que no pas del seu inici i que els partits polítics comencen a moure fitxa. És evident que ERC va ser la gran derrotada en els comicis del 22 de maig del 2011, quan va perdre els dos regidors que tenia i es va quedar a només 37 vots d'aconseguir-ne un. Tot i així, l'Esquerra del 2011 i la del 2013 no tenen res a veure.

En unes eleccions municipals, els electors acaben votant, encara que sigui una mica, en clau nacional. I si ets un partit d'aquest àmbit, acostumen a relacionar les teves sigles, i per tant la teva gestió, amb la de l'àmbit català. Això és el que passà a ERC l'any 2011. En un moment on els republicans eren cinquena força al Parlament i la directiva no acontentava ni les mateixes bases, Esquerra va sortir dels consistoris de Girona, Lleida i Tarragona i a Barcelona, sota la marca d'Unitat per Barcelona (UxB), va veure com se li reduïen els seus regidors de quatre a dos.

Ara Mireia Ingla té un gran repte: tornar a aconseguir representació i no pas per la mínima, sinó amb més regidors que els que es van aconseguir el 27 de maig del 2007. El moment és aquest i no s'ha de deixar perdre. Amb un Oriol Junqueras que és altament valorat dins i fora de la formació i amb un context nacional i social propici al vot republicà, ERC Sant Cugat no ho pot deixar escapar.

Ja van ser segons a les eleccions al Parlament el passat 25 de novembre a Sant Cugat, ho podrien ser a les municipals? Amb una ciutat amb les dues primeres forces que defensin el dret a decidir i la independència, es podria donar un missatge encara més clar a nivell nacional dient que volem que Sant Cugat participi activament en la creació del nou Estat Català.

Per tant, encara que falti un any i mig per al final de la legislatura, ja s'ha de començar a treballar per als comicis municipals, com ha fet ERC escollint la seva candidata. Els republicans a Sant Cugat ja no tenen una influència nacional que no els és propícia, tot el contrari, els ajudarà. Aquesta vegada no tenen cap impediment per no només tornar a entrar al consistori, sinó de treure un bon resultat a la ciutat. I això només s'aconseguirà treballant, treballant i, com diu Mireia Ingla, sent al costat de la ciutadania.

MARC TOLRÀ és estudiant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.