Europa, Segle XXI; Espanya, Segle XIX


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 14/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Erasmus, en record d'Erasme de Rotterdam, universitari a París, lliurepensador, professor a les millors Universitats a Anglaterra o Itàlia, que rebutjava tossudament l'autoritarisme.

Pot un ministre de l'Estat espanyol que porta la cartera que jo valoro més (Educació) estar sempre provocant des de qualsevol mitjà de comunicació? O és que en realitat ens vol distreure de les privatitzacions en sanitat, aigua, depuradores o la situació de l'atur, la baixada dels salaris (sobretot els que ja són més baixos)?

En aquest país els últims 30 anys hi ha més universitaris que mai, per tant, més formació i més exigència per tota la societat civil, això no és bo per a la gent que creu que cal mantenir els privilegis i la formació per a una minoria de la població.

Brussel·les ens diu que la partida pressupostaria de les beques Erasmus augmentarà un 4'3% per l'any 2014. Però en el pressupost del govern de Madrid des de l'any 2011 ha reduït un 70% aquesta partida, a l'any 2011 era de 62'7 milions d'euros i per l'any 2013 és de 16 milions. Què ens arriba d´Europa i a quina partida es destina?

Educació, en general, té un pressupost inferior del 30% al del 2010. És voluntari o aplicació de la doctrina FAES?

Machado deia: 'Menyspreen el que ignoren'.

MARIA SANSA és exregidora del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.