Viure i reviure la Festa de Tardor


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 28/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cal tenir memòria històrica. Era a l'any 1975, Sant Cugat no arribava als 50.000 habitants, però uns pocs ciutadans que representaven diferents entitats, es varen adonar que la població anava creixent i els nouvinguts desconeixien les diferents activitats que es duien a terme dins de cada entitat, per tant calia inventar-se una activitat on tothom pogués demostrar tot el que s'hi feia. Entitats culturals, esportives, educatives, de lleure... i com no partits polítics que començaven a donar-se a conèixer.

L'any 1976, gràcies a la col·laboració d´un grup d´artistes florestans que varen dedicar temps i creativitat al disseny del lema,cartells, adhesius...i de la generositat de 100 artistes locals que varen cedir les seves obres a l'organització, que les varen subhastar, es va poder iniciar la primera Festa de Tardor. No cal dir que els primers anys la festa es va finançar gràcies a la generositat de tots els santcugatencs que 'compraven' els adhesius, i a la feina ben feta dels que les 'venien'.

Els temps han canviat, les reivindicacions també... personalment no m'agrada veure els partits polítics en un marc diferenciat d'entitats, crec que es un dia fantàstic per començar a desenvolupar la democràcia participativa, els ciutadans tenen l'oportunitat de dir el que els agrada o desagrada de la seva actuació.

Cal no oblidar, que si la Festa de Tardor, es continua fent any rere any, és gràcies a l'esforç d'uns pocs ciutadans, que dediquen part del seu temps desinteressadament a la seva organització. Moltes gràcies i endavant.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.