Pot el cafè ensenyar a sumar?


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 4/des/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per Oxfam Intermón si que pot ser així en països com Burkina Faso, i per això aquesta organització llança la seva campanya 'Aliments amb poder' que destaca el valor dels aliments que es produeixen als països en desenvolupament per canviar la vida de les persones més vulnerables.

La proposta, que tracta el problema de la fam d'una manera positiva i original, vol cridar l'atenció de la ciutadania sobre la importància de la producció d'aliments i com aquests tenen el poder de transformar la vida de les persones més vulnerables del planeta.

Amb diversos exemples de comunitats i organitzacions que produeixen els seus propis aliments i disposen dels recursos necessaris per dotar-los d'un valor afegit, les persones que els produeixen no només poden alimentar-se sinó generar els recursos suficients com per assegurar la educació dels fills i filles, permetre a la dones a guanyar independència i lluitar pels seus drets o evitar malalties.

Avui en dia, una de cada vuit persones del món passen gana (uns 842 milions en total, segons les últimes dades de Nacions Unides) i uns 2.000 milions pateixen malnutrició, unes xifres esgarrifoses i, a més a més, si es té en compte que al món es produeix menjar suficient per alimentar tots els seus habitants. Però el més paradoxal és que el 80% de la població en països en desenvolupament i són agricultors.

Malgrat els avenços en la lluita contra la fam a nivell mundial, encara persisteixen grans diferències per regions i els experts apunten a que no es podrà complir l'objectiu acordat a la Cimera Mundial sobre l'Alimentació de 1996 de reduir a la meitat la fam en el món el 2015. A l'Àfrica subsahariana la fam segueix sent persistent. Es calcula que una de cada quatre persones africanes pateix fam.


Sempre és breu el temps de compartir.
Miquel Martí i Pol (1929-2003. Poeta català)


TON MARIMON és coordinador del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Intermon Oxfam



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.