La gestió dels millors?


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 5/des/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A principis del segle XX l'escriptor Narcís Oller escriu una obra denúncia de la situació social del seu temps: 'L'escanyapobres', ambientat en una societat rural en procés d´industrialització. Només renovant el procés productiu podríem actualitzar-la, però també tracta del tema universal de l'avarícia, la distribució de la riquesa... Us sona?

Com que estem al segle XXI, analitzem situacions actuals. L'actualitat és la discussió dels pressupostos en el Parlament, i és clar que el pressupost és la màxima aposta política.

La partida pressupostària de personal que afecta el sou de tots els treballadors de la Generalitat, funcionaris o no (mestres, bombers, mossos d'esquadra....) tenen una baixada de seu salari; no sé si és amb els estalvis que es faran en aquesta partida, on 700.000€ estan destinats a dietes d'alts comandaments... Us heu fixat quants Directors generals, Secretaris generals i alts comandaments té aquest Govern? Només cal entrar en els organigrames de les diferents conselleries.

22 directius d'empreses públiques cobren més que els consellers (que no cobren poc!). Diu el Conseller en el Parlament: s'han recollit 45 milions d'euros en l'il·legal que ens han cobrat per receptes farmacèutiques. Han servit per pagar als farmacèutics? Per poder quadrar el pressupost caldrà fer privatitzacions, venda d'edificis i solars públics. Qui podrà comprar-los? Depuradores que no són totalment de la Generalitat...

Perdre patrimoni és perdre possibilitats de fer un pressupost propi. I als pressupostos cal veure'ls consolidats, o sigui, tancats. I no s'hi val treballar en percentatges perquè és com fer-se trampes al solitari.

L'Agència tributaria de Catalunya, existeix des de 2007. Sabem què fa?

L'Institut Català de Finances existeix des de 1986. A qui ha donat suport?

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.