Dijous negre


  • Comparteix:

joan.calderon

Joan Calderon


Publicat: el 19/des/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui el Congrés dels Diputats aprovarà els pressupostos de l'Estat per al 2014, la contrareforma de les administracions locals, la contrareforma de les pensions i la nova llei del sector elèctric. Potser tanta acumulació és fruit de la casualitat, del tancament d'any o potser més aviat és fruit intencionat de voler una sobresaturació de retallades i pèrdua de drets socials que ens deixi tan parats que no puguem reaccionar amb la contundència que tot això es mereix.

Perquè no només ens hem d'empassar tots aquests despropòsits sinó que també hem de digerir altres noticies com el descens dels salaris més baixos, l'augment de la pobresa, una pobresa que té rostre i que es manifesta de moltes maneres, els casos de corrupció i els culebrons escabrosos que hi ha al darrere, etc.

Totes aquestes mesures que s'aprovaran avui signifiquen una involució, un pas enrere en qualitat democràtica i de drets. El pressupost cronifica i perpetua el model de retallades, de retallades econòmiques i també de Drets. Uns pressupostos que retallen en partides que sostenen l'Estat del Benestar i que no preveu mesures bàsiques pel benestar de la ciutadania. La contrareforma de les administracions locals, és un atac al serveis públics i a la democràcia, ja que preveu privatitzacions, tancament de serveis bàsics i llocs de treball en perill. I què dir de la reforma de les pensions que no és més que un atac directe a les condicions de vida de la classe treballadora.

Fins i tot el Consell d'Europa ha alertat que les retallades del govern espanyol degraden els drets humans i provoquen un increment de la pobresa i les desigualtats.

Però no només s'estan carregant els drets socials sinó també els personals ja que tot fa pensar que demà el Consell de Ministres de Rajoy es ventilarà un nou dret donant llum verda a la nova llei de l'avortament. Que després de 30 anys de democràcia s'hagi de reivindicar per drets tan bàsics com el dret al propi cos de les dones, ens dona una idea no només de la fragilitat dels drets que hem aconseguit durant el període democràtic, sinó també de l'onada de foscor i regressió que ens van imposant des del poder.

JOAN CALDERON és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.