La darrera columna de l'any en blanc i negre


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 28/des/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En acabar l'any és habitual que els mitjans de comunicació facin resums de les notícies més destacades. Aquest 2013 segur que no en serà l'excepció. Ara seria molt llarg fer-ne una relació i segurament no sempre coincidirien les efemèrides que representen el 'top ten' del 2013 per a cadascú de nosaltres.

En el que estic convençuda que tothom coincidirà a l'hora de destacar un fet que ha transcorregut enguany al nostre país, sense cap mena de dubte serà el procés sobiranista que viu Catalunya.

Pels que som independentistes de tota la vida, com se sol dir ara, la realitat viscuda des de les eleccions al Parlament de Catalunya de finals de l'any passat, fins al moment de conèixer la pregunta i la data de la consulta per la independència, passant per la Via Catalana de l'Onze de Setembre, faran inoblidable aquest any 2013.

Tota aquesta alegria per veure cada dia més a prop la nostra emancipació nacional, ha quedat enterbolida, un any més, per la terrible crisi econòmica i social que el nostre país travessa. Massa famílies catalanes veuen com malgrat el pas dels dies, i dels anys, la seva situació no millora. Encara no han trobat feina, l'han perduda, o estant a punt de perdre el seu habitatge i depenen dels serveis socials per poder tirar endavant les seves necessitats familiars més bàsiques.

L'altre fet que desgraciadament farà que aquest final d'any sigui trist és la darrera decisió política del PP. Malgrat que des que governen ens han anat obsequiant amb tot un seguit de decisions polítiques recentralitzadores, homogeneïtzadores, retrògrades i anticatalanes, la Grossa de Nadal enguany ens ha tocat amb la modificació de la llei de l'avortament, no ens hauria d'estranyar tenint en compte de quin peu calça el ministre Gallardón, però aquesta vegada s'ha superat a ell mateix.

És una llei que ens trasllada 40 anys enrere, masclista i carregada d'aquesta doble moral que gasta el pensament ultra conservador. Mentre per una banda consideren que les dones no poden ser les que decideixin si volen tirar endavant el seu embaràs, potser perquè creuen que no tenim criteri, sentit comú o sentiments, per l'altra, entomen amb total impunitat un escorcoll a la seu del partit, sota la sospita que s'han fet pagaments en B, o el que és el mateix, que han defraudat a Hisenda.

Aquesta llei ens torna als pitjors anys de la història d'Espanya, sense drets ni llibertats individuals. Tornarem a veure les dones que no tenen prou recursos econòmics a jugar-se la vida per un avortament. Si aquesta columna fos impresa en paper de diari, seria en blanc i negre.

Davant aquest penós panorama, se'ns gira molta feina, així que aprofitem les vacances per descansar i carregar les piles. Ens farà falta. Bon any!

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.