El dia de la marmota


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 6/feb/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El dia de la marmota és el dia en què grangers, especialment dels Estats Units i el Canadà, mitjançant un mètode folklòric, prediuen el temps de durada del fred. Aquí tenim el dia de la candelera, que no és tan famós, però té el mateix objectiu. Recordeu la pel·lícula 'Atrapat en el temps'? És la història d'un meteoròleg que en una gran nevada queda atrapat en el temps, en el dia de la marmota, i cada dia torna al dia anterior...

Fa 40 anys, la gent de la meva generació, que ja tenim una edat, teníem fortes batusses amb les autoritats del moment per conquerir o defensar qüestions socials o polítiques:

- Volíem una sanitat universal (no existia), ambulatoris adequats.

- Dins el món de l'educació, una baixada d'alumnes per professor (40/45 alumnes per aula en aquell moment); tancades de pares i mares en els ajuntaments per demanar més professionals.

- Normalització lingüística al país i, naturalment, a l'escola.

Actualment hi ha temes candents que llavors no existien o, si més no, no els coneixíem: afectats per les hipoteques, desnonaments, abusos de la banca...

La veritat és que fa una mica de malicia ara que hem aconseguit un estat democràtic haver de tornar a la situació de fa quatre dècades, recuperant vells conceptes sobre l'associacionisme, solidaritat, mobilització ciutadana... Cal arribar a trobar solucions dins d'un marc legal, mitjançant el diàleg i respectant les diferències.

Els governants que vota el poble han de governar pel bé de la majoria dels ciutadans: estan obligats a fer-ho. En cas contrari és que no ens els mereixem.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.