Projectes, programes, accions


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 6/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem vivint uns moments en què alguns partits polítics s'estan comportant com si fossin institucions esportives. No vull dir que el fet en sí sigui dolent, segurament tampoc bo, però del que estic segura és que per respecte als ciutadans no s'hi val configurar llistes amb noms coneguts. A quin grup polític aniran? Però alguns d'ells, si realment estimen la seva feina, el millor que podrien fer és 'penjar les botes'.

Voldria llegir quins programes o projectes tenen per donar sortida a les demandes de la ciutadania. O sigui, demostrar que treballen a favor dels ciutadans i no dels amics polítics.

Què ens proposaran en matèria de immigració?

És evident que el fet migratori és un gran problema que cal resoldre; un projecte sobre aquesta qüestió no es pot encarar només des d'una perspectiva local. Cal tenir una visió més globalitzada, un fenomen global necessita respostes supraestatals. Cal diferenciar entre emigració voluntària o emigració forçada.

Què ens proposaran en educació? Ampliar els Erasmus? Suprimir-los? És molt important l'adquisició de la formació necessària per a competir en la moderna economia del coneixement. Sense educació no hi ha creixement.

Ens parlaran de les institucions econòmiques? Proposaran un canvi que ens asseguri un mercat més transparent...

Finalment a les institucions polítiques és evident que cal dotar-les de més qualitat i transparència perquè els ciutadans pugin confiar-hi.

Cal anar cap a una societat més eficient, però també més humana. Sabrem entre tots trobar el camí?

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.