L'alcaldessa, la LRSAL i l'AMI


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 24/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

De la mateixa manera que cada any per aquestes dates s'esdevé la primavera, a aquestes alçades de mandat municipal arriba aquell estat anímic que és la precampanya, llarga com un dia sense pa, on els posicionaments d'uns i d'altres pugen de to i es torna a debatre sobre política.

Què és fer política? Segons el meu parer és posar en pràctica uns criteris ètics i emocionals de l'individu envers la col·lectivitat, dotar d'ànima a una consciència col·lectiva per la gestió de tots aquells efectes comuns. Queda esbossada d'aquesta manera la dualitat gestió/anhel i la seva interrelació.

El títol d'aquesta columna situa l'alcaldessa de Sant Cugat allà a on vull arribar: la màxima autoritat del municipi ha de fer política? Òbviament sí, per això va sortir escollida en unes eleccions. Per gestionar tots aquells aspectes del municipi que fes falta, des de tenir impol·luts els carrers fins a aquells estats d'ànim col·lectius; i aquest darrer inclou un clar posicionament d'anhels polítics, si no seria una mena de gestora d'activitats municipals.

Aquest és l'objectiu confés de la Llei de Racionalització de l'Administració Local (LRSAL): deixar el municipi sense ànima, eliminar aquell punt comú on la ciutadania i la política es troben, perquè també nosaltres som veïns, i perquè quan deixem de ser polítics continuarem essent veïns.

Com també estem convençuts que el municipalisme posa els fonaments d'un país, també estem convençuts que l'anhel que representa l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) clarifica el futur cap a on volem anar, recollint el llegat dels nostres ancestres, la Mancomunitat i la República Catalana del president Macià, situats, però, en un espai únic europeu lliure i democràtic

La dualitat és clara: la LRSAL arrasa l'ànima del municipalisme; l'AMI és la voluntat de ser un país construït pels municipis i pels seus habitants. Al final de mandat hi ha una revàlida a la feina feta, la material i la immaterial: se'n diuen eleccions.

PERE CASAJOANA és regidor d'Urbanisme i Obres



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.