Ple d'ous de Pasqua


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 21/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com que els partits de l'oposició han iniciat recentment la precampanya per a les eleccions municipals del maig de l'any vinent, proposen qüestions al ple que són repetitives del que es fa al Parlament o a les Corts, o bé s'abonen al populisme bolivarià. Com a formació del govern municipal ens cal ser rigorosos i no generar falses expectatives i centrar-nos en els aspectes essencials de Sant Cugat del Vallès.

Anem per pams, el PSC s'ha apuntat a la línia de demanar les coses que l'equip de govern ja fa. Proposen plans de contribucions per a les obres als districtes, traspassos de carreteres ja demanats i ara un Pla d'equipaments esportius, quan aviat licitarem les obres d'un PAV3 i fem un nou pla d'usos esportius al solar de Mira-sol. I editen pasquins i tot, i resulta que quan ho comuniquem als veïns ens titllen de propagandistes!! No es pot governar des de l'oposició.

Paradoxal és el cas del PP, que aprovà una llei que va contra el territori i que deixa als municipis com a mers prestadors de serveis urbans i fa servir el ple per als seus actes propagandístics. Que si d'avortament res, que si la dona a la cuina i d'altres modernors absolutistes impròpies del dia d'avui, ara proposa ressaltar, via apropiació, la figura d'Adolfo Suárez. Justament aquell qui canvià el sistema des de dins. Que n'aprenguin, que diria en Jan. Tot i així ,santcugatenc el tema no seria.

Ja fa temps que als plens també es debaten algunes fotileses que poc tenen a veure amb la quotidianitat i preocupacions reals dels nostres veïns. Les esquerres tradicionalistes de la CUP, per exemple, van demanar la prohibició de la soja transgènica a Sant Cugat i van presentar la moció per declarar-se antimonàrquics. Cal ser anti tot per ser proactius i capdavanters? Penso que no, que les negatives no ajuden a crear les complicitats necessàries. Però la palma (i el palmó, i el llorer, i l'olivera i l'ase) d'aquest ple de Pasqua se l'endú la proposta d'ICV-EUA de celebrar bateigs civils.

Abans de continuar la columna he fet una consulta al meu entorn sobre el parer que tenien sobre el tema. La proposta els hi semblava, i a mi també, una bestiesa de l'alçada d'un campanar. Té sentit celebrar cerimònies de benvinguda laiques? Si el matrimoni civil no deixa de ser un tràmit per inscriure dita unió, la recepció a la societat és la inscripció al Registre Civil. Creurem en Déu o no, però som una societat estructurada en els valors ètics cristians, i si aquesta es vol canviar, això no es fa imitant els models existents i molt menys plagiant els Sacraments. Si es vol fer un 'Benvingut Nadó', motiu sempre de joia, sense dubte, que ho celebri a casa seva fent gresca i xerinola, amb amics i padrins (laics) ben mudats.

Bona Pasqua.


Pere Casajoana
És regidor de CiU Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.