Som Europa...


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 24/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Som Europa... però quina Europa volem? Volem una Europa on siguin prioritaris els valors culturals, educatius, de seguretat i treball, on la corrupció sigui perseguida, bandejada.

Sovint ens expliquen, sobretot, quan cal adoptar decisions conflictives ('A fer això, ens obliga Europa...'), però seria bo explicar que les decisions que pren Europa o, millor dit, la Unió Europea, sempre es fan en funció dels informes fets pels Estats, Comunitats Autònomes, Ajuntaments... Tots els programes operatius s'aproven conjuntament, se'n fa també l'execució, seguiment l'avaluació i la liquidació final dels programes, que sempre són cofinançats, tant si són projectes municipals, autonòmics o estatals. Per tant el seguiment cal fer-lo sempre des de l'administració més propera.

Malgrat tenir una gran importància per al dia a dia hi ha una gran desafecció dels ciutadans cap a determinades institucions. És en les eleccions al Parlament Europeu i a les municipals on hi ha menys participació ciutadana, malgrat que són les administracions que amb les seves decisions afecten més el nostre desenvolupament diari.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.