Enderrocar muralles


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 26/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Tancar la porta no garanteix la seguretat. La història ho demostra. L'única manera d'incrementar la seguretat no és construir muralles, sinó crear espais oberts en els quals tothom pugui dialogar i sentir-se partícip del mateix món' (Zygmunt Bauman)

Diuen que l'única obra humana que es pot veure des de les altures de l'estratosfera és la muralla xinesa. Malgrat tot, aquest imponent sistema defensiu no va aconseguir fer inviolable el territori. El mateix va passar amb el mur d'Adrià o amb el mur de Berlín. I el mateix acabarà passant a la llarga, amb els mur jueu de Cisjordània. Cal reconèixer que l'espai obert a la confrontació i el diàleg comporta molts riscos però és l'horitzó adequat per conviure com a criatures humanes i no com a bèsties ferotges que alcen barricades.

Per diferents que siguem, tenim una identitat i dignitat irrenunciables: tots compartim un mateix món i una mateixa arrel ('imatge de Déu', diu el Gènesi) En conseqüència, som radicalment germans. A l'extrem oposat d'aquesta visió de l'home i de la convivència humana, hi ha l'ambició d'alguns de 'disposar dels altres com si en fossin amos' Una pretensió malèvola que provoca la reacció ancestral a alçar muralles i que Jesús desautoritza clarament.


Blai Blanquer és mossèn



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.