Ara, Europa


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 15/mai/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa més de 50 anys es va iniciar la construcció d'Europa en una situació difícil social i econòmicament, acabades dues grans guerres, amb una fugida dels seus ciutadans buscant pau i una vida millor. És evident que la situació ha canviat: ara som nosaltres qui ens toca acollir ciutadans de l'Àfrica, de l'Àsia... Però cal que ens preguntem: quins són els objectius d'Europa ara?

Estem segurs que existeix un poble ('demos') únic europeu? O més bé la gran família europea és cada dia més gran, però també més desigual en llengües, cultures... economies diferents.

Cada dia, doncs, ens cal més capacitat per veure cap a quina Europa ens cal anar. El Tractat de Maastricht va crear el 'Comite de les Regions'. Funciona?

A més a més de les propostes que ens fan de projectes de futur, m'agradaria saber què han fet els nostres, quins interessos han defensat i quines millores ha aconseguit.

Estic segura que quan donem comptes som molt més creibles.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.