Eleccions i Europa


  • Comparteix:

michael.caceres

Michael Caceres


Publicat: el 28/mai/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els resultats d'aquestes eleccions obliguen tots els partits polítics a fer una reflexió, però molt especialment el nostre. Els resultats criden a una reflexió sobre com la Unió Europea (UE) i el seu camí conjunt s'allunya dels interessos ciutadans. Mirant els resultats del conjunt d’Europa, als socialistes ens preocupa el considerable augment de partits euroescèptics, xenòfobs, ultradretans i populistes. La majoria de ciutadans ha votat més en clau nacional que en clau europea.

La UE va sorgir per no tornar a caure en els mateixos errors que durant segles van portar els europeus a resoldre els seus conflictes a través de la guerra. El somni d'una Europa unida al voltant, inicialment, d'un mercat comú donà lloc a un espai lliure de circulació, a institucions comunes i a una moneda també de la majoria dels països que formen part de la UE. Malgrat tot, aquesta Unió Monetària no ha estat acompanyada d'una Unió Política i la seva llunyania ha portat una desafecció que es reflexa en el gran índex d'abstenció arreu.

Aquestes eleccions han estat complicades en l'àmbit estatal, i també en el català per part del PSC. El PP ha guanyat unes eleccions on els socialistes no hem tingut el suport ciutadà esperat. En els propers mesos es donaran passes per intentar recuperar l’espai perdut. Treballarem perquè la necessària renovació d'idees i persones sigui sòlida i que la redefinició de la proposta socialista espanyola i catalana sigui clara, forta, amb noves idees i persones. Des de Sant Cugat apostem per un projecte ample on tothom hi té cabuda i on les seves sensibilitats de l'espai socialista i d'esquerres també.

En l'àmbit local, el PSC ha patit el mateix càstig que arreu, baixant uns 400 vots respecte a les eleccions municipals i uns 800 respecte a les eleccions al Parlament. Cal agrair el suport (segur que dur, amb dubtes en molts casos) de totes les persones que, malgrat tot, han confiat en la nostra proposta. Traslladant aquest resultat a les properes eleccions municipals ens porta a aixecar la veu en alt per defensar la nostra existència i la necessitat d'acords entre els diferents partits d'esquerres, col·lectius ciutadans i veïnals.

Des del PSC continuarem treballant i articulant el nostre projecte socialista per a Sant Cugat amb l'ajuda de tothom que vulgui participar-hi, i amb un objectiu clar i contundent de sumar-nos amb aquells amb qui compartim un mateix esperit transformador de la nostra ciutat.

MICHAEL CÁCERES és primer secretari del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.