EL COMERÇ DE CASA

Sant Cugat encara 15 dies de restriccions més severes

Les mesures noves anunciades per la Generalitat entraran en vigor la nit de dijous a divendres


Temes relacionats

[FAQS] Què es pot fer i què no es pot fer amb les noves restriccions (14/oct/20)


  • Comparteix:

Més restriccions durant 15 dies. La Generalitat ha anunciat aquest dimecres un nou paquet de mesures per combatre les xifres de contagis per Covid-19 a Catalunya, que han augmentat en els darrers dies. Les mesures són: que bars i restaurants només poden oferir menjar per emportar, s'atura l'activitat esportiva amateur i es redueix l'aforament del comerç al 30%, entre d'altres. Unes mesures que entraran en vigor la nit de dijous a divendres, una vegada es tingui la ratificació jurídica i s'hagin publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i que se sumen a la petició a la ciutadania de limitar la mobilitat, la interacció social i fomentar el teletreball.

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que "la tendència és creixent" en el risc de rebrot a Catalunya i que per això cal prendre mesures que saben que són "dures". A partir de divendres i durant 15 dies, seran vigents i llavors es reavaluaran en funció de la situació de la pandèmia.

El Govern demana a la ciutadania:
  • Limitar la mobilitat
  • Limitar les relacions socials
  • Fomentar el teletreball

  • Per afavorir aquest compliment, el Procicat ha aprovat les restriccions següents que s'hauran de publicar al DOGC:
  • Els bars i restaurants només poden servir menjar per emportar. El consum a l'interior i a les terrasses queda suspès.
  • L'aforament del comerç queda restringit a un màxim del 30%. No cal cita prèvia, però els establiments de més de 400 metres hauran de portar el control de l'aforament. També queda limitat l'aforament dels mercats ambulants
  • Es prohibeixen els serveis amb contacte físic, excepte els mèdics i les perruqueries.
  • S'ajorna la competició esportiva prevista durant els propers 15 dies, a excepció de la competició estatal, internacional i professional. Es mantenen, però, els entrenaments i obertes les instal·lacions amb limitació de l'aforament
  • Es redueixen les ràtios a centres esportius, com gimnasos, fins a un màxim del 50% i amb cita prèvia
  • Es limiten els aforaments culturals al 50%. Es podrà mantenir l'activitat, però amb seient preassignat, facilitant les dades de contacte dels assistents i amb horari màxim fins a les onze de la nit.
  • Se suspenen els congressos, les convencions i fires, i queden tancades les sales de jocs.
  • Els parcs i jardins hauran de tancar a les vuit del vespre i els establiments d'oci infantil i parcs d'atraccions no podran obrir.
  • Els actes religiosos no podran superar el 50% de l'aforament.
  • Es manté la limitació en reunions socials a un màxim de sis persones.
  • Els locals d'oci també restaran tancats aquests 15 dies


  • A més, les universitats catalanes passaran la docència teòrica al format virtual a partir d'aquest dijous, segons han confirmat a l'ACN fonts de la Secretaria d'Universitats. Es tracta d'un acord amb una dotzena de centres que s'aplicarà fins a finals d'octubre. A Sant Cugat, la mesura afectarà els centres de la UPC, Esade, Gimbernat (UAB) i UIC.

    Ajudes als sectors afectats
    El paquet de mesures aprovat pel Procicat anirà acompanyat d'un paquet econòmic. L'executiu dedicarà 40 milions d'euros a ajuts directes a la restauració i obrirà una nova línia d'avals per a la liquiditat. El Govern modificarà el codi civil per reduir automàticament els lloguers d'establiments tancats per la pandèmia, dins de la bateria de mesures encaminades a la contenció de la Covid.

    Mesures per al Vallès
    Les mesures aprovades pel Procicat per a 15 municipis del Vallès Occidental, entre ells Sant Cugat, han quedat anul·lades, ja que les noves són més restrictives i d'aplicació per a tot Catalunya. De fet, aquestes restriccions anunciades no s'han arribat a publicar al DOGC en cap moment, i per tant, no han entrat en vigor.

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.