Rafa Ruiz (CVSC): 'La fase d'ascens es resoldrà per una diferència mínima'


  • Comparteix:

Rafa Ruiz, entrenador del Club Voleibol Sant Cugat

Rafa Ruiz, entrenador del Club Voleibol Sant Cugat

L'entrenador del Club Voleibol Sant Cugat, Rafa Ruiz, opina que la fase d'ascens a Superlliga femenina que disputarà el seu equip es resoldrà 'per una diferència mínima' i que cada partit de la lligueta es caracteritzarà per la seva igualtat. No obstant això, Ruiz veu en l'Aris de Tenerife l'equip amb més possibilitats d'ocupar una de les dues places d'ascens, per qüestions de potencial econòmic i plantilla. La fase de play-off la completaran el Volei Playa Madrid i el CV Torrelavega.

'Sabíem que era complicat, però no descartàvem ser-hi'. Així defineix Rafa Ruiz les expectatives a l'inici de curs de ser present a la fase d'ascens de Superlliga només una temporada després de descendir-ne. Les santcugatenques han acabat en segona posició al grup B de Superlliga 2 amb 42 punts, i ara se les veurà amb tres conjunts de diferent perfil.

El VP Madrid i l'Aris es basen en projectes semblants, sobretot pel que fa a la política de fitxatges. El Volei Sant Cugat ja sap com se les gasten les madrilenyes, ja que aquesta temporada s'han enfrontat a la fase regular amb un curiós resultat: tots dos equips van vèncer a domicili pel mateix resultat, 1 set a 3. Aquest fet mostra l'evolució de la jove plantilla de Rafa Ruiz, que va caure en l'inici de curs i que, en canvi, es va imposar a la tornada. Tot plegat, amb un VP Madrid reforçat aquest curs amb alguns noms de nivell.

L'Aris de Tenerife ha exagerat una mica més aquest tipus de gestió. Un club amb una sòlida capacitat econòmica que ha gestat un projecte per ascendir, amb jugadores de luxe que formen un equip quasi professional. En canvi, el Torrelavega beu d'aigües més semblants a les del Volei Sant Cugat. El seu equip està construït sobre el treball del planter, la base, si bé la principal diferència passa per l'edat i l'experiència de les seves jugadores, de més veterania que les santcugatenques.

En qualsevol cas, l'entrenador del Volei Sant Cugat, Rafa Ruiz, espera viure una fase d'ascens caracteritzada per la igualtat.

Rafa Ruiz

Seran partits molt difícils, estarem molt igualats i es resoldran per la mínima. Jo crec que el que quedi primer o segon acabarà amb dues derrotes.


L'equip arriba amb les forces justes per disputar la lligueta i, malgrat defugir de favoritismes, no renuncia a res. Ara bé, una de les notes importants a l'hora d'analitzar les possibilitats de les Rafa Ruiz és el calendari. Les vermell-i-negres comencen amb dos desplaçaments a Madrid i a Torrelavega, i reben el Tenerife a la tercera jornada, un ordre que Rafa Ruiz hagués preferit diferent.

Rafa Ruiz

No hem tingut molta sort, perquè començar amb dos partits fora en compromisos tan exigents sempre és complicat, sempre és millor jugar a casa.


Ruiz confia en l'evolució de les seves jugadores durant la temporada per culminar un curs que pot acabar sent històrica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.