Sant Cugat apropa l'univers a la ciutadania mantenint 'distàncies còsmiques'


  • Comparteix:

L'exposició es podrà veure fins a finals de mes / Font: Astronomia.cat/

L'exposició es podrà veure fins a finals de mes / Font: Astronomia.cat/

Aprendre a respectar i sentir l'univers com a part d'un tot que cal cuidar és l'objectiu de l'exposició 'Les distàncies còsmiques' que s'ha inaugurat aquest dimarts al vestíbul de l'ajuntament. La mostra està formada per un conjunt de panells amb il·lustracions i textos cedits per la Universitat de Barcelona (UB). La doctora en astronomia Carme Jordi ha estat l'encarregada d'inaugurar l'exposició amb una conferència organitzada per l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix (AAVSC).

'Com sabem la mida de l'univers?' ha estat la conferència que ha inaugurat l'exposició 'Les distàncies còsmiques'. La professora titular del departament d-Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona, Carme Jordi, ha explicat que s'ha mesurat la dimensió de l'univers a partir de la mida de la Terra.

Carme Jordi

La idea és intentar entendre com hem arribat a mesurar l'univers en anys llum


L'exposició 'Les distancies còsmiques' mostra a partir d'un conjunt de cartells explicatius el mètode científic que s'aplica per tal de mesurar les distàncies astronòmiques i quina és la mida de l'univers que es pot observar.

El conjunt es podrà visitar fins l'últim diumenge de setembre amb visites guiades de professionals en la matèria. La presidenta de l'AAVSC Carme Mas ha anunciat en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat que el primer guia serà l'astrònom i expert Ramon Naves.

Carme Mas

El pròxim guia serà l'astrònom Ramón Naves, un gran professional i expert. Té l'observatori de Mont Cabré.


Una seixantena de persones han assistit a l'acte que ha comptat amb la presència del regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.