L'AMTU es reforça per mantenir les inversions a la segona corona


Temes relacionats

La segona corona metropolitana reclama més inversió per al transport públic (10/mar/11)


  • Comparteix:

El president de l'AMTU, Josep Mayoral, i el director de Transport i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font / Font: AMTU

El president de l'AMTU, Josep Mayoral, i el director de Transport i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font / Font: AMTU

L'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU), de la qual forma part Sant Cugat, demana a la Generalitat i al govern espanyol que mantinguin la inversió al transport de la segona corona metropolitana, que actualment és de cinc milions d'euros. En una assemblea, l'associació també ha apostat per enfortir-se com a col·lectiu, fer estudis sobre infraestructures i potenciar-ne el debat públic com a objectius clau del programa d'actuació de l'any vinent.

En l'assemblea, l'entitat ha posat de manifest els efectes de la crisi econòmica, que ha reduït 'dràsticament' el nombre de viatgers en transport urbà i interurbà. En aquest context, l'AMTU vol convertir-se de cara a l'any vinent en un instrument al servei dels ajuntaments per fidelitzar els usuaris de transport públic i fer-lo més eficient. Així, l'entitat vol combatre els efectes de la crisi econòmica i la minva d'inversions per part de les administracions a través de reforçar el seu paper com a lobby de pressió en el sector del transport.

Des de la Generalitat, el director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font, ha subratllat en l'acte que el govern català ha augmentat la inversió en transport públic, ja que es considera 'un element imprescindible en l'estat del benestar'. Font també ha recordat que la Generalitat treballa per posar en funcionament el 2014 la T-Mobilitat, un nou sistema sense contacte on l'usuari pagarà segons l'ús que faci del transport públic. El director general de Transport i Mobilitat també ha reconegut que cal millorar la informació, les infraestructures i les tarifes en el sector del transport públic perquè responguin a la demanda de tots els col·lectius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.