L'esborrany del Pla General de Política Forestal es presenta a la comarca per buscar la participació i el consens


  • Comparteix:

Des de l'Ajuntament destaquen la importància de fomentar les polítiques forestals i treballar per la prevenció dels incendis

Des de l'Ajuntament destaquen la importància de fomentar les polítiques forestals i treballar per la prevenció dels incendis

Establir les directrius i estratègies que han de regir la gestió dels espais forestals durant els propers 10 anys i garantir la seva conservació són els principals objectius del Pla General de Política Forestal que està elaborant el govern de la Generalitat. Aquest projecte, que es troba en fase d'exposició pública, s'ha presentat al Consell Comarcal del Vallès Occidental amb l'objectiu que els ajuntaments i tots els agents que hi estiguin interessats puguin fer-hi les seves aportacions i debatre'l.

Coincidint amb els treballs que està elaborant el Consell Comarcal per fer una proposta de gestió forestal al Vallès Occidental, el govern català ha presentat a la nostra comarca l'esborrany del Pla General de Política Forestal 2005-2014 que s'està elaborant.

Aquest projecte, que actualment es troba en fase d'exposició pública, és el segon Pla General de Política Forestal que es fa a Catalunya, i neix amb la voluntat de buscar el consens amb tots els agents polítics, econòmics i socials implicats en l'àmbit forestal a Catalunya. Així ho ha assegurat el director general de Medi Natural de la Generalitat, Ramon Luque, que ha destacat també que, per primera vegada s'ha plantejat un pla d'aquestes característiques de forma sectorial en funció del territori.

Ramon Luque

Hi ha una gran novetat. I és que aquest pla de política forestal serà sectorial, fins ara cap d'ells havia tingut el caràcter que fos ordenació del territori, trama territorial


Luque ha remarcat també la voluntat del govern català que aquest sigui un projecte amb unes aplicacions reals i no un 'brindis al sol', i ha assegurat que anirà acompanyat d'una memòria econòmica amb uns compromisos i accions molt precisos.

En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha volgut remarcar que, tot i que encara no s'hagin especificat els recursos que s'hi destinaran, hi ha un interès del govern català per la política forestal, i que això és molt important en una ciutat com Sant Cugat, on bona part del terme municipal està format per massa forestal.

Eduard Pomar

Encara que no sabem de quins recursos es disposaran, podem intuir que hi ha una preocupació per part de la Generalitat sobre la política forestal i és important de cara a la prevenció d'incendis forestals.


El Pla General de Política Forestal disposa ja d'un document bàsic que pot consultar-se per internet, i que estableix diferents programes d'actuació com el manteniment dels ecosistemes forestals, la millora de les seves funcions productives, la millora de les condicions socioeconòmiques que se'n deriven i del seu ús social, o la conservació de la diversitat biològica.

A partir d'aquí, tots els ajuntaments, col·lectius o persones que ho vulguin, poden fer les seves aportacions a través de la pàgina web www.plapoliticaforestal.net fins el dia 17 de gener. Posteriorment, el dia 22 d'aquest mateix mes, es farà un taller presencial amb totes les entitats que hagin col·laborat en aquest procés i que servirà per presentar una síntesi del projecte i debatre les diferents aportacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.