L'ADF de Sant Cugat rep una subvenció de la Diputació per arranjar la pista forestal de Can Domènech


  • Comparteix:

L'import que aporta l'ens provincial  és d'uns 1.500 euros

L'import que aporta l'ens provincial és d'uns 1.500 euros

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Cugat rebrà una subvenció de 1.500 euros de la Diputació de Barcelona per tal d'acondicionar la pista forestal de Can Domènech, a Valldoreix. Aquesta és l'única actuació per la qual l'ADF de Sant Cugat ha demanat la subvenció de l'ens provincial, ja que la resta de millores necessàries en el seu àmbit les assumeix el Consorci del Parc de Collserola.

Les 266 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) dels diferents municipis de les comarques barcelonines rebran de la Diputació de Barcelona ajuts per un valor total de 3'3 milions d'euros. Aquestes subvencions persegueixen l'objectiu de millorar les eines de les ADF en la lluita contra els incendis.

D'aquesta quantitat, Sant Cugat en rebrà enguany 1.523 euros, la xifra més baixa de tot el Vallès Occidental, tot i que segons han explicat des de l'ens provincial, això respon a les peticions de l'ADF local. Ho explica Òscar Sánchez, tècnic enginyer de l'Oficina de la Diputació de prevenció d'incendis per a la comarca del Vallès Occidental.

Oscar Sánchez

Acondicionarem la pista que va de Can Barba a Can Domènech per tal de que els bombers puguin passar sense cap problema. Ara hi ha matolls i branques que molesten.


Des de l'ADF de Sant Cugat, el cap operatiu del grup d'intervenció, Manel González, ha explicat que l'ajut que rebran de la Diputació es dedicarà a l'acondicionament de la pista forestal de Can Domènech.

Manel González

Subvencionem el 80 per cent del que l'ADF Sant Cugat ens ha demanat; normalment els ajuts venen del Consorci del Collserola.


Segons González, l'actuació requereix anivellar la pista i netejar-la de possibles obstacles per un mal asfaltat o perquè hi ha matolls que dificulten el pas dels bombers. González ha afegit que aquesta serà l'única acció que comptarà amb una subvenció de la Diputació ja que la resta d'actuacions les assumeix habitualment el Consorci de Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.