La planta de tractament de residus que substituirà Coll Cardús haurà d'estar enllestida al 2009


  • Comparteix:

La nova planta de tractament de residus del Vallès Occidental haurà d'estar construïda el 2009, per substituir l'actual abocador de Coll Cardús, a Vacarisses. Amb aquesta finalitat, el Consorci de Residus de la nostra comarca farà al juliol un concurs públic per licitar aquestes obres. Així ho ha explicat el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, en una reunió amb el consell d'alcaldes del Vallès Occidental per avançar en el Pla de Gestió Integral de Residus Municipals.

El consorci comarcal aprovarà les bases d'un concurs públic per licitar la construcció d'una nova planta de tractament de residus al Vallès Occident. La planta, que substituirà l'abocador de Coll Cardús, a Vacarisses, inclourà una zona de tractament de residus que no s'hagin separat mitjançant recollida selectiva i un altre espai destinat a la matèria orgànica, i suposarà una inversió de 76 milions d'euros que assumirà l'Agència Catalana de Residus.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha remarcat el compromís dels municipis del Vallès Occidental en aquest tema i ha afegit que s'està treballant perquè les noves instal·lacions siguin capdavanteres.

Francesc Baltasar

Anem a construir progressivament noves infraestructures que es faran amb les tecnologies més avançades i a partir de recollir les experiències que ja existeixen. Per tant, volem situar el Vallès Occidental com un punt de referència


Paral·lelament, continua el projecte de convertir la bòbila Sugranyes, a Cerdanyola, en un dipòsit controlat de residus de la comarca. Aquest espai, que s'habilitarà mitjançant una inversió de 3,6 milions d'euros a càrrec de l'Agència Catalana de Residus, podria començar a funcionar a mitjans del 2007 i haurà d'arribar al màxim de la seva capacitat al 2010 per no interferir en el procés de construcció i funcionament del sincrotó.

Davant d'aquesta situació, l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus començarà a fer la restauració d'aquest espai amb residus provinents d'altres ecoparcs com el de Montcada. Com a contrapartida, aquesta entitat es compromet a garantir que el Consorci comarcal de Residus podrà dipositar, en un futur, la mateixa quantitat de residus en instal·lacions de la seva competència.

Pel que fa a la nostra ciutat, segueix en peu el projecte d'ampliar la capacitat de la planta de compostatge per incorporar-la dins aquest Pla de Gestió Integral dels Residus. L'alcalde, Lluís Recoder, ha recordat però que cal una inversió per acondicionar aquesta instal·lació, apuntant que espera que es faci en breu.

Lluís Recoder

S'ha de fer una inversió per tancar-la i poder incrementar la seva capacitat sense tenir problemes d'olors. S'ha de fer una inversió que ha de fer o l'Agència Metropolitana o el Consorci de Residus del Vallès Occidental


Des de Sant Cugat remarquen també que continuaran vetllant perquè el projecte de reomplir la bòbila Sugrañes no afecti, en cap cas, la mobilitat a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.