La Casa Aymat repassa els més de 40 anys d'art de Rosario Gallifa


  • Comparteix:

Imatge del tapís 'Foc', obra de l'artista Rosario Gallifa

Imatge del tapís 'Foc', obra de l'artista Rosario Gallifa

El Museu del Tapís Contemporani dedica la seva darrera exposició a la trajectòria de l'artista Rosario Gallifa durant més de 40 anys. La mostra, que s'ha inaugurat aquest divendres, és una antologia dels tapissos de Gallifa i s'emmarca en el programa d'activitats per commemorar el Dia de la Dona.

Rosario Gallifa va començar el seu camí en el món del tapís de la mà del santcugatenc i exdirector de l'Escola Catalana del Tapís Josep Grau-Garriga. Va destacar per treballar amb diferents teixits i tècniques que confereixen a les seves obres una gran diversitat de textures i formes, que ara s'exposen al Museu del Tapís Contemporani Sant Cugat - Casa Aymat. És el cas del tapís 'Foc', que va utilitzar la ballarina Maruja Vicente en una obra al Teatre Romea.

La mostra vol ser un recull d'algunes de les seves obres més destacades dels seus 40 anys en el món de l'art, com ha destacat la mateixa autora.

Rosario Gallifa

És un conjunt, sempre que faig una obra és amb la idea d'una cosa o una sensació. Totes són diferents. És un conjunt.


De la seva banda, la membre de l'Associació de Dones de l'Art (ADA) i companya de Gallifa, Dolors Oromí, ha destacat la meticulositat de l'artista en l'elaboració de les seves peces.

Dolors Oromí

El que té d'important és que teixeix molt bé, es fan els projectes tan bé i s'ho pensa tot tan bé que li han de sortir bé per força.


La mostra, que s'emmarca en els actes del Dia de la Dona, està organitzada per l'Ajuntament i l'Associació de Dones de l'Art, i es podrà veure fins al 12 d'abril. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada d'inaugurar l'exposició aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.