La cultura popular no es perdrà la cita amb Sant Pere

Les Albades, el Vermut de Canya i fins i tot el Seguici de Sant Pere tindran la seva versió confinada


  • Comparteix:

El Seguici hi serà, però diferent / Foto: Ajuntament

El Seguici hi serà, però diferent / Foto: Ajuntament

Les entitats de cultura popular no es volen perdre Sant Pere tot i la suspensió de la festa major i tenen preparat un programa d'activitats, tenint en compte les circumstàncies, per celebrar el patró de la ciutat. El gruix de les activitats es concentrarà el dilluns, però la coordinadora i diverses entitats que en formen part ja en tenen en marxa alguna per començar a fer bullir l'olla. Tot plegat, amb una única activitat presencial, les Albades de Sant Pere, que no faltaran a la seva cita per despertar els santcugatencs el dia del seu patró.

ESCOLTA-HO

Més enllà de les activitats que plantegen les mateixes entitats, la Coordinadora també ha impulsat un programa propi d'actes, alguns ja en marxa. Per exemple, el Trivial de Sant Pere, on cada dia es pot participar amb 10 preguntes noves a través d'Instagram per lluitar pel premi del guanyador, un lot de productes de les entitats. També a Instagram s'activa el joc de filtres, on els qui s'hi vulguin sumar poden descobrir quina entitat els encaixa més. Coincidint amb els horaris que correspondrien a cada activitat, es publicaran els filtres de cada entitat. La Coordinadora també ha preparat una col·lecció d'stickers per Whatsapp.

El dia de Sant Pere concentrarà la majoria de l'activitat amb les Albades, a partir de les vuit del matí, el Vermut de Canya, a les dotze del migdia, i un Seguici de Sant Pere ben diferent a les cinc de la tarda. La tradicional cercavila matinal arrencarà des de tres punts diferents (plaça d'en Coll, plaça de la Creu de Coll Favà i plaça de Lluís Millet) amb el mateix destí, la plaça d'Octavià. Al migdia serà el torn del Vermut de Canya confinat. Els productes, que es poden adquirir al web de la Fem i recollir a Cal Caballu, són els de sempre, però el format serà a través de Zoom. Entre els assistents se sortejarà una panera.

Per acabar, Sant Pere tindrà un seguici singular enguany. A les cinc de la tarda, s'emetrà a través del Facebook, Twitter, Instagram i Youtube de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat una versió en vídeo, que s'ha enregistrat aquesta setmana, del seguici. Trabucaires, Diables (cremadors i Boc de Can Vernet) , Geganters, Caparrots, Sardanistes, Esbart (balls de Cintes i Panderos), Grup Mediterrània (ball de Cercolets), Bastoners, Castellers i Escola de Música Tradicional participen d'aquesta cercavila audiovisual.

El membre de la junta de la Coordinadora Jaume Casals ha explicat al 'Sant Cugat a fons' que no es tracta d'un substitutiu de la Festa Major, sinó que es una manera de poder viure'n 'l'essència' d'una altra manera.

Activitats de les entitats

Geganters i Caparrots: Sorpresa vinculada al Ball del Vano i el Ram. Es farà pública el dilluns 29 a les 20 h.

Esbart: Videodanses hereves del confinament.

Grup Mediterrània: Activitats relacionades amb l’actuació que tenien programada per a la Festa Major.

Bastoners: El Geocaching Bastoner i una Matinada Bastonera confinada per al dilluns 29 de juny.

Gausacs: Recapte d’aliments que durarà fins diumenge.


Jaume Casals

Solem pensar en els concerts, la barra i una sèrie d'elements que, si bé en formen part, no són l'essència. Ens agradi més o menys deriva d'una festivitat com és Sant Pere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.