Una arpa i una marimba sedueixen Sant Cugat

Blooming Duo tanca el cicle de Cambres Singulars que pretén apropar la música clàssica als joves


  • Comparteix:

Imatge del concert de Blooming Duo a l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del concert de Blooming Duo a l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Una formació insòlita però amb una sonoritat d'allò més atractiva. Així ha estat el concert de Blooming Duo, a càrrec de l'arpista Esther Pinyol i el percussionista Ferran Carceller, aquest diumenge a l'espai OAC de l'Ajuntament que tanca el cicle Cambres Singulars, organitzat per Joventuts Musicals i que té com a objectiu potenciar la difusió, la promoció i l'ensenyament de la música clàssica entre els joves. Un duet que reuneix dos instruments que són poc habituals d'escoltar junts: arpa i marimba, però que ha significat un autèntic viatge sonor per latituds i tradicions musicals diverses que ha deixat bocabadat al públic assistent.

La unió de l'arpa i la marimba ha sorprès el públic present a la sala amb sons molt rics entre si, timbres sorprenents i colors de notes musicals fascinants, gràcies a un repertori fet a mida per compositors actuals, i que ha permès conèixer tots els secrets i les curiositats de tots dos instruments.

Blooming Duo ha triat un repertori pel concert d’aquest diumenge particular per l’ocasió, amb partitures de Paolo Verzini, Jan Koetsier, Marc Timón, Albert Guinovart o Maurice Ravel, entre d’altres. Aquest binomi musical suma 11 anys oferint aquest tipus d'espectacle.

Esther Pinyol i Ferran Carceller han destacat la fusió i cohesió de tots dos instruments alhora: "Els dos instruments donen molt de joc perquè són melòdics i harmònics a la vegada i poden fer les dues vessants i això dona molt de joc als compositors. A vegades jo faig les melodies, a vegades jo l'acompanyo a ella en les melodies. No sempre és un instrument acompanyant i un instrument solista, sinó que som tots dos i és molt bonic".







Blooming Duo

"Els dos instruments donen molt de joc perquè són melòdics i harmònics a la vegada i poden fer les dues vessants i això dona molt de joc als compositors. A vegades jo faig les melodies, a vegades jo l'acompanyo a ella en les melodies. No sempre és un instrument acompanyant i un instrument solista, sinó que som tots dos i és molt bonic".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.