La Cecot defensa la participació de l'empresariat en la construcció d'un nou país


  • Comparteix:

Abad, a l'inici de la seva intervenció

Abad, a l'inici de la seva intervenció

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, ha reclamat la participació dels empresaris en la construcció d'un nou país. Abad ha remarcat la necessitat de reformes profundes que permetin avançar cap a 'una societat favorable a l'empresa' amb un estat que contribueixi al creixement econòmic que, segons ha dit, no passa a l'actual Estat espanyol. El representant empresarial ha inaugurat aquest dimarts el cicle de conferències trimestral de l'Aula d'Extensió Universitària (AEU) al SC Trade Center.

'O canviem el país o canviem de país'. D'aquesta manera ha expressat el responsable de Cecot el sentiment dels associats que, ha dit, no troben en la situació actual les facilitats necessàries per a la millora de la productivitat i la competitivitat. Antoni Abad ha afirmat que el gran temor dels empresaris és l'immobilisme i la manca de diàleg que, a l'Estat espanyol, no es practica des de la Transició. En contraposició, ha assenyalat països europeus on els empresaris i els sindicats estan implicats en les decisions que afecten l'economia i la societat.

Abad ha incidit en la necessitat de reformes en l'àmbit educatiu i l'econòmic i ha reflexionat sobre la participació del sector empresarial en la presa de decisions.

Antoni Abad

Què ens fa pensar que la independència ens portarà els canvis i reformes necessaris? Per això, convidem a parlar-ne, a actuar després d'acordar. Ens oferim a fer-ho ara mateix.


Durant la xerrada, el president de Cecot també ha exposat algunes claus que són necessàries pel bon funcionament de l'empresa i, per extensió, de la societat. En aquest sentit, ha apuntat a l'autodisciplina, la cooperació, el coneixement, l'honestedat i la modèstia, entre d'altres conceptes que fan créixer les opcions d'èxit en la vida i el món laboral.

Abad situa l'empresa com a 'cèl·lula mare' de la societat i per això reclama que el canvi que necessita el país s'ha d'orientar cap a la bona entesa entre l'administració i el sector econòmic.

Antoni Abad

Necessitem una societat 'business oriented'. Una societat proempresa i propersona com a traducció d'aquest concepte. Per tant, necessitem administracions 'business friendly'.


Més d'un centenar de persones ha assistit a la xerrada que ha servit per arrencar el cicle de conferències de l'AEU d'aquest trimestre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.