Els empleats de Ferrovial no descarten vaga indefinida si l'empresa no ofereix solucions


  • Comparteix:

Moment d'una aturada, aquest dimarts / Foto: Cedida

Moment d'una aturada, aquest dimarts / Foto: Cedida

Els treballadors de Ferrovial, empresa subcontractada per Delphi, mantindran les aturades parcials aquesta setmana i no descarten convocar a partir de dilluns que ve vaga indefinida si la companyia no dóna solucions als 120 empleats. El comitè d'empresa acusa Ferrovial d'usar les parades per pressionar Delphi perquè s'assegui a negociar la sortida dels professionals. La representació dels treballadors xifra en un 90% el seguiment de la protesta dels torns de matí i tarda.

El president del comitè d'empresa de Ferrovial, Francisco Martín, ha explicat a Cugat.cat que abans de la primera aturada d'aquest dimarts la companyia els ha fet una proposta si desconvocaven la protesta. Segons Martín, Ferrovial ha argüit que 'Delphi no volia que es fes l'aturada' i els ha ofert, de forma no oficial, indemnitzacions de 33 dies per any treballat. Una oferta que, en no estar formalitzada, no ha convençut el comitè.

És per aquest motiu que els treballadors no només mantenen la protesta sinó que, de cara a dilluns, preparen vaga indefinida si Ferrovial no els dóna respostes.

Francisco Martín

De moment, fins a finals de setmana, les aturades seran parcials i la setmana vinent seran indefinits. Fins que no hi hagi negociacions amb pes, continuarem.


Segons Martín, podrien reconsiderar desconvocar les parades si hi ha una oferta en ferm que apunti els 45 dies per any treballat i el compromís de negociar les jubilacions, les prejubilacions i les possibles recol·locacions.

Les protestes de Ferrovial consisteixen en aturades de dues hores en el torn de matí, tarda i nit. Les protestes dels treballadors de Ferrovial, que s'ocupen de la neteja i el manteniment de la maquinària, ha coincidit amb la presentació de l'ERO de Delphi.

Ferrovial està subcontractada per Delphi des del 2008, després que l'empresa d'infraestructures i serveis subrogués els treballadors de la companyia Manser SL. Fa més de 20 anys que alguns dels 120 empleats de Ferrovial treballen a la planta santcugatenca.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.