Els treballadors de Ferrovial a Delphi accepten el pla d'indemnitzacions de la companyia


  • Comparteix:

Anterior mobilització dels treballadors de Delphi / Foto: Cedida

Anterior mobilització dels treballadors de Delphi / Foto: Cedida

Els treballadors de Ferrovial que no entrin a la possible reindustrialització de Delphi rebran indemnitzacions per valor de 50 dies linials per any treballat a raó de 30 mensualitats amb un mínim de 10.000 euros per treballador. Aquesta és la proposta que Ferrovial els ha fet arribar i que la plantilla ha acceptat en assemblea. És una solució a la qual els empleats es podran acollir voluntàriament. Encara, però, no es coneix la quantitat de professionals que mantindran la feina si un inversor es queda la planta de Delphi.

El president del comitè d'empresa, Francisco Martín, ha explicat a Cugat.cat que en aquest procés s'ha optat per l'assessorament dels advocats del col·lectiu Ronda, especialitzats en dret laboral. A més, ha posat en valor l'acord assolit ja que s'han aconseguit unes xifres que busquen l'equilibri entre els assalariats que acumulen més temps a la plantilla i els d'incorporació més recent. Martín creu que així s'ofereix una alternativa de futur als treballadors.

Francisco Martín

Ja ho estem acabant de cuinar. Això ens ofereix una opció de futur. No arriba a les condicions de Delphi que volíem, però és una millora important.


Dimarts vinent, aquest acord quedarà fixat com a conveni entre les parts implicades al departament de Treball i s'aplicarà una vegada es conegui el desenllaç del futur de Delphi.

La proposta d'imdemnització
Amb un mínim de 10.000 euros per treballador, els que finalment perdin el lloc de treball rebran una quantitat equivalent a 50 dies linials, això vol dir que rebran el sou corresponent a 50 dies per any treballat sense tenir en compte el canvi de barem fixat per la Reforma Laboral del 2012 quan el topall per acomiadaments improcedents, que és com ho considera la plantilla, es va reduir dels 45 dies als 33. Aquest acord queda al marge de situacions personals que tinguin a veure amb possibles prejubilacions.

La plantilla de Ferrovial que treballa a la planta de Delphi està formada per un centenar de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.