Uns 200 empresaris del Vallès es troben a Sant Cugat per parlar dels reptes de l'economia


  • Comparteix:

L'economista Jordi Gual ha estat el ponent principal de la jornada

L'economista Jordi Gual ha estat el ponent principal de la jornada

Uns 200 empresaris del Vallès s'han reunit aquest dimecres a Sant Cugat per participar a la tertúlia amb empreses i entitats organitzada per CaixaBank. La trobada ha estat protagonitzada pel director executiu de Planificació Estratègica i economista en cap de l'entitat financera, Jordi Gual, que ha parlat dels reptes de la recuperació econòmica.

La conferència ha servit per parlar de l'acceleració macroeconòmica, els reptes polítics i fiscals de la Unió Europea i de 'les turbulències financeres internacionals' que provocaria el 'Brexit'. Gual ha explicat que, tot i que l'economia mundial manté l'expansió, els mercats financers esperen senyals més definitoris i s'ha mostrat optimista pel que fa al creixement econòmic.

Jordi Gual

Es parla d'una desacceleració, d'una nova recessió. Crec que no ens hem de deixar portar pels titulars, hem de mirar els fets. L'economia internacional al 2016 i al 2017 té previst créixer més que al 2015.


A la reunió, també hi ha participat el director Territorial de CaixaBank a Barcelona, Jordi Nicolau, que ha ressaltat la importància econòmica que té el Vallès en l'economia catalana.

Jordi Nicolau

Pràcticament el Vallès és el 20% de la població de Catalunya i des del punt de vista industrial i econòmic amb un PIB per càpita molt per sobre de la mitjana de Catalunya. Això, des del punt de vista de negoci, el converteix en un territori importantíssim.


L'acte ha acabat amb un torn de precs i preguntes en què els empresaris han pogut adreçar dubtes a l'economista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.