Atur tècnic del 4% i sou mínim de 1.100 euros per a empleats públics, objectius municipals per al 2019


  • Comparteix:

Roda de premsa de presentació amb Pere Soler i Jaume Collboni / Foto: Localpres

Roda de premsa de presentació amb Pere Soler i Jaume Collboni / Foto: Localpres

L'equip de govern es fixa com a objectiu arribar al final de mandat amb un atur tècnic, al voltant del 4%. Així ho ha anunciat el tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals, Pere Soler, en la presentació de la Jornada de Treball del programa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) de suport a les polítiques socials municipals.

Soler també ha posat en valor les xifres d'atur del juny a Sant Cugat i la tendència a la baixa en els últims mesos. Des de l'Ajuntament, a més de reduir la taxa, es marquen l'objectiu de millorar les condicions laborals i arribar a final de mandat amb un salari mínim de referència de 1.100 euros per als treballadors públics i per als empleats d'empreses que tinguin contacte directe o indirecte amb el consistori. Així ho indica Soler.

Pere Soler

Un treballador a la nostra ciutat per viure dignament necessitaria uns 1.100 d'ingressos mensuals. Amb polítiques actives d'ocupació hem d'intentar mentalitzar les empreses perquè els treballadors de Sant Cugat cobrin això i farem el que estigui de la mà de l'Ajuntament a través de la contractació directa o indirecta per aconseguir-ho.


La Jornada de Treball de l'AMB d'aquest dimecres a EsadeCreapolis ha presentat les conclusions de les polítiques socials i de promoció econòmica dels anys 2012-2015 i de projectar les de 2016-2019. El vicepresident de l'AMB, Jaume Collboni, ha destacat que des dels consistoris cal ser proactiu perquè els ciutadans notin la recuperació econòmica i la sortida de la crisi. Una jornada, han explicat, que ha posat sobre la taula noves estratègies a àmbit municipal per aconseguir-ho.

Creació de llocs de feina
A l'acte, l'AMB ha anunciat la renovació dels seus plans d'ocupació amb 30 milions i l'objectiu de donar feina a 4.000 persones. La iniciativa introdueix novetats com la potenciació de l’autoocupació i l’emprenedoria, o la inclusió d’ONG i cooperatives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.