L'IBI s'incrementarà a Sant Cugat un 7'88% l'any 2005


  • Comparteix:

Les ordenances fiscals es portaran a aprovació del ple municipal d'aquest vespre

Les ordenances fiscals es portaran a aprovació del ple municipal d'aquest vespre

L'Impost de Béns Immobles (IBI) s'incrementarà un 7'88 % l'any 2005 a la nostra ciutat. Des de l'equip de govern asseguren però, tot i aquest increment, la pressió fiscal de Sant Cugat continua estan per sota de la mitjana catalana de municipis de més de 50.000 habitants. Pel que fa a la resta de taxes, la proposta és que s'incrementin un 3'9 %, en funció de l'increment interanual de l'IPC a Catalunya al mes d'agost. Les ordenances fiscals es portaran aquest vespre a aprovació del ple municipal.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha d'aprovar avui les ordenances fiscals per a l'any 2005, amb un increment de mitjana del 3'9% de la majoria de taxes, en funció de l'increment interanual de l'IPC a Catalunya aquest mes d'agost.

L'Impost de Béns Immobles, IBI, es desmarca però d'aquesta mitjana i s'incrementarà un 7'88% l'any vinent. Aquesta pujada ve donada per l'increment del tipus impositiu, que passarà del 0'85 al 0'90, i també per l'increment interanual de l'IBI - 3,9%- i per l'actualització dels valors cadastrals d'acord amb la llei de pressupostos de l'Estat, que suposa un increment del 2%.

L'alcalde ha remarcat però que, malgrat aquesta pujada, Sant Cugat, comparativament, no és un municipi fiscalment car, ja que si es prenen com a referència els tipus impositius de Sant Cugat per al 2005 i els que tenen altres municipis aquest 2004, Sant Cugat continua tenint un tipus impositiu ponderat per sota de municipis com Badalona, Sabadell, Barcelona o Rubí. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Hi ha un increment de l'IBI superior a la mitjana d'increment de les ordenances. Però malgrat aquest increment, continuem estant en una franja mitjana en relació als municipis del'entorn.


Pel que fa a la resta d'ordenances, cal remarcar l'increment de la taxa per la utilització privada de la via pública, per exemple els guals, que serà d'un 75%, o l'increment de l'impost de construcció, que serà d'un 15%.

Per contra, també s'incrementen algunes bonificacions com en el cas de l'impost de vehicles de tracció mecànica per aquells vehicles que utilitzin energies alternatives com a combustible. Ho explica el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly.

Jordi Joly

L'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica comptarà amb bonificacions que fins ara eren del 50% i que ara pujaran fins al 75%,per als vehicles que funcionin amb energies alternatives.


Pel que fa a la taxa de sanejament, l'alcalde ha tornat a manifestar la necessitat de gravar la recollida i gestió de residus, ja que els seu cost cada cop és menys assumible pels ajuntaments.Recoder ha demanat un pacte nacional per resoldre aquest tema i ha remarcat també la necessitat que els ciutadans siguin conscients d'aquest cost econòmic. Tot i això, aquesta taxa no s'ha contemplat en aquestes ordenances fiscals per als 2005, a l'espera que la Taula de Residus acordi quina és la millor opció per fer front a aquesta despesa.

Tant Recoder com Joly han recordat també que la situació econòmica dels municipis és actualment força complicada després de la pèrdua d'ingressos provinents de l'IAE o pel decalatge que hi ha entre el ràpid creixement de la ciutat i l'actualització del PIE (Participació en els Ingressos de l'Estat), entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.