La vivenda nova s'encareix un 24% en l'últim any a Sant Cugat, la pujada més important de tot l'Estat


  • Comparteix:

El preu del metre quadrat a la nostra ciutat és de 2.700 euros, per sota del de Barcelona

El preu del metre quadrat a la nostra ciutat és de 2.700 euros, per sota del de Barcelona

Sant Cugat és la ciutat de l'Estat on més s'ha encarit el preu de l'habitatge de nova construcció en l'últim any, amb un increment del 24 per cent. Tot i així, el preu de l'habitatge a la nostra ciutat, de mitjana, se situa per sota del de Barcelona capital, on el metre quadrat val 3.400 euros. El de Sant Cugat se situa en 2.700 euros, xifra que s'apropa al preu d'altres poblacions com Cerdanyola del Vallès o Sant Boi del Llobregat.

El preu de l'habitatge de nova construcció a la nostra ciutat ha experimentat, en els últims 12 mesos, la major pujada de totes les poblacions de l'Estat espanyol. Les dades facilitades per la Societat de Taxació mostren que els habitatges a Sant Cugat han experimentat en aquest 2004 un increment del preu del 24 per cent. Aquesta xifra, però, no s'allunya de la pujada de preus en altres poblacions catalanes com Vic o Vilafranca del Penedès, on l'increment se situa en un 20 per cent.

Tot i així, la pujada del cost de la vivenda nova a Sant Cugat és la més notòria en tot l'Estat i el preu per metre quadrat ja ronda els 2.750 euros; una xifra, però, que encara queda per sota del que val el metre quadrat a Barcelona, 3.442 euros.

El director tècnic de la Societat de Taxació, Carles Domènech, matisa que el fet que aquest increment a Sant Cugat sigui superior al de la capital catalana s'explica, en part, perquè els preus a Barcelona eren ja 'elevadíssims'.

Carles Domènech

A Barcelona els preus han adquirit preus tant alts que és normal que l'increment a Sant Cugat sigui més elevat que el de la capital catalana


Domènech també ha volgut deixar clar que, malgrat que els preus són molt elevats, s'està observant un ralentiment en l'increment de preus dels habitatges. En aquest sentit, ha destacat que la major pujada de preus a Sant Cugat es va produir durant el primer semestre del 2004.

Carles Domènech

Pot ser Sant Cugat és la que més es dispara, però en linees generals s'està observant un relantiment en l'increment de preus


Domènech afegeix que per contribuir a aturar la pujada del preu de la vivenda cal, entre d'altres actuacions, promoure el lloguer i l'habitatge de protecció oficial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.