Sharp traslladarà a Turquia part de la producció de televisors que es fabriquen a Sant Cugat


  • Comparteix:

La planta de la nostra ciutat s'especialitzarà en la fabricació de monitors grans

La planta de la nostra ciutat s'especialitzarà en la fabricació de monitors grans

La multinacional japonesa Sharp traslladarà a Turquia una part de la producció de televisors de cristall líquid que actualment es fabriquen a la planta de Sant Cugat. La direcció de la companyia assegura que aquesta decisió beneficiarà el centre de producció de la nostra ciutat, que s'especialitzarà en la fabricació d'aparells de gamma mitjana i alta. Segons les mateixes fonts, el trasllat no afectarà la plantilla de la planta santcugatenca, de prop d'un miler de treballadors.

La direcció de Sharp Electrónica Espanya ha comunicat aquest divendres al comitè d'empresa de la planta santcugatenca els plans de producció per aquest any, que inlouen la subcontractació amb el gegant turc Vestel de la fabricació de televisors de cristall líquid (LCD) de 13, 15 i 20 polzades.

Segons la companyia, la decisió s'explica per la dificultat de satisfer la demanda del mercat amb l'actual capacitat productiva de la planta de Sant Cugat. La direcció considera, a més, que el trasllat d'una part de la producció a Turquia permetrà que la fàbrica de la nostra ciutat s'especialitzi en la producció de televisors de gran format, convertint-se, segons les mateixes fonts, en 'la principal fàbrica a Europa per a la producció de televisors de LCD de gamma mitjana i alta'.

De la seva banda, fonts sindicals han expressat que quan es va saber la noticia es va crear una situació d'alarma, però que l'empresa ha explicat als treballadors que això no suposarà una reducció de personal, ni repercutirà negativament sobre la plantilla de Sant Cugat. Escoltem a Joaquin Assu, membre del comitè d'empresa i del sindicat de CCOO.

Joaquin Assu

L'empresa no ens ha dit de reduïr personal. Sembla com si algu volgués crear una alarma social que, per ara, no existeix.


La fàbrica de Sharp a Sant Cugat funciona a un ritme de dos torns, amb una plantilla de 700 treballadors reforçada amb 200 empleats d'empreses de treball temporal. Actualment s'hi fabriquen monitors de 22 i 26 polzades i està previst ampliar la gamma en el futur. L'any 2004, la planta va fabricar mig milió d'unitats, una bona part de les quals són monitors de fins a 20 polzades com els que a partir d'ara es produiran a Turquia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.