Grifols guanya 618,5 milions d'euros el 2020, un 1,1% menys que l'any anterior

La farmacèutica catalana, amb seu a Sant Cugat, adquireix 25 nous centres de plasma als Estats Units per 370 milions de dòlars


  • Comparteix:

Seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Grifols ha tancat el 2020 amb uns beneficis de 618,5 milions d’euros, el que suposa un descens de l’1,1% respecte a l'any anterior. L'empresa amb seu a Sant Cugat atribueix aquesta caiguda a l'impacte que ha tingut la pandèmia del coronavirus. Tot i això, gràcies a les seves divisions de Bioscience i Diagnostic, els ingressos de la companyia van créixer fins als 5.340 milions d'euros, un 4,7% més. L'empresa, a més, segueix expandint-se amb la compra de 25 centres de plasma als Estats Units.

Pel que fa a la divisió Bioscience, que engloba totes les activitats relacionades amb el negoci del plasma, va generar 4.243 milions d'euros el 2020, un 6,2% més que a l'exercici anterior. La companyia destaca al dinamisme del mercat de les immunoglobulines a països com els Estats Units i el Canadà. I la divisió Diagnostic va incrementar els seus ingressos un 5,8%, fins als 776 milions d'euros, un creixement que ha estat impulsat per la comercialització de la prova de detecció del SARS-CoV-2.

D'altra banda, la pandèmia ha endarrerit algunes inversions i tractaments, cosa que ha reduït la facturació de l'àrea especialitzada a oferir serveis a hospitals fins als 119 milions d'euros, un 17% menys.

Seguint amb l'estratègia de diversificació i expansió de la seva xarxa de centres de plasma, la farmacèutica catalana ha comprat 25 nous centres de plasma als Estats Units per 306 milions d'euros. Els medicaments derivats del plasma s'utilitzen per tractar o prevenir trastorns o malalties greus en àrees com la pneumologia, l'hematologia, la immunologia o la neurologia. Grifols preveu obrir també uns 20 nous centres de plasma durant aquest 2021, diversos d'ells a Egipte, després de l'aliança signada amb el seu govern el novembre passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.