La direcció de Deplhi vol reduir la jornada laboral d'aquest any en 20 dies per adequar la producció a la demanda actual


  • Comparteix:

Des de CC.OO asseguren que poden aplicar-se altres mesures menys traumàtiques pels treballadors

Des de CC.OO asseguren que poden aplicar-se altres mesures menys traumàtiques pels treballadors

La direcció de Delphi Sant Cugat ha anunciat la voluntat de reduir en 20 dies la jornada laboral de tota la plantilla durant aquest any 2005. L'objectiu d'aquesta mesura és evitar l'excedent de producció degut a una disminució puntual de les comandes. La decisió de l'empresa no ha estat ben rebuda per CC.OO, que considera que es poden aplicar altres mesures menys traumàtiques pels treballadors.

La mesura, que s'aplicaria mitjançant un expedient de regulació temporal, té l'objectiu de reduir la producció en 50.000 bombes d'injecció davant una disminució temporal de la demanda. És per això que la direcció de la factoria ha plantejat a la plantilla la reducció de 20 dies de la jornada laboral.

La proposta no ha estat ben rebuda pels sindicats, que consideren que, segons els números, no seria necessari reduir la jornada més de 14 dies, com a màxim. És per això que demanaran a la direcció de l'empresa que els aclareixi els números, i plantejaran també altres mesures alternatives que consideren menys traumàtiques pels treballadors. Escoltem Jordi Arnaiz, secretari general de la secció sindical de CC.OO a Delphi.

Jordi Arnaiz

El que farem és plantejar mesures alternatives a l'expedient de regulació. Per exemple prejubilacions, ja que la mitjana d'edat és molt alta, o aprofitar per fer manteniment o fomació.


En qualsevol cas, Arnaiz assegura que, si finalment s'aposta per la reducció de jornada, no acceptaran que això suposi una pèrdua del poder adquisitiu dels treballadors.

Des de CC.OO han explicat també que la direcció de l'empresa els ha assegurat que es tracta d'una situació conjuntural i puntual i que en cap cas es posen en dubte ni les inversions previstes ni els acords del conveni aprovat fa uns mesos. Jordi Arnaiz.

Jordi Arnaiz

Ens han comunicat que tot el que són les inversions, el que vam pactar amb el conveni fa pocs mesos, que res d'això es posa en dubte. Que és una situació cojuntural.


Arnaiz ha afegit que, de moment, no saben encara a partir de quan es podrien aplicar aquestes mesures, tot i que sembla que podria ser ja aprofitant la Setmana Santa. Totes aquestes qüestions s'hauran de debatre en una reunió que tindran dilluns direcció i el comitè d'empresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.