La direcció de RTVE rebaixa la paga de productivitat als seus treballadors


  • Comparteix:

UGT acusa la direcció d'imposar una degradació de les condicions econòmiques de la plantilla

UGT acusa la direcció d'imposar una degradació de les condicions econòmiques de la plantilla

La direcció de RTVE ha presentat a la reunió de la Mesa del Conveni una nova oferta de paga de productivitat d'acord amb les condicions imposades per la Comissió Interministerial de Retribucions (CECIR), que rebaixa la xifra que s'havia acordat per enguany. Els sindicats UGT i APLI rebutgen la decisió, perquè consideren que és un retrocés en les condicions econòmiques i socials dels treballadors. Ho explica Juan Manuel Hidalgo, del sindicat UGT al centre de producció de TVE a Sant Cugat.

Juan Manuel Hidalgo

La direcció diu que la CECIR no accepta el que s'havia pactat. Després ha fet una oferta i ha dit que pagarà una part, la qüestió, però, és no pagar el que s'havia pactat.


Tot i que CC.OO. ha mostrat el seu acord amb la nova oferta, UGT i APLI diuen que prendran les mesures necessàries perquè l'empresa compleixi allò que s'havia signat en el conveni col·lectiu. En aquest sentit, Hidalgo es queixa de la negativa de l'empresa a negociar.

Juan Manuel Hidalgo

El sistema de negociació fa que cada any aconseguim una part del que volíem, però quan et rebaixen el que ja tenies, llavors, ja ho vols tot. Hi ha una clara falta de voluntat de l'empresa.


UGT i APLI denuncien que la direcció de l'empresa es gasta els diners contractant productores externes i, en canvi, està en crisi a l'hora de pagar els treballadors de la plantilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.