El 12% de les empreses del Vallès Occidental es concentra a Sant Cugat

L'informe socioeconòmic del primer trimestre de 2023 del Consell Comarcal indica que hi ha 3.029 empreses al municipi


  • Comparteix:

El parc empresarial de Sant Cugat / Foto: Ajuntament Sant Cugat

El parc empresarial de Sant Cugat / Foto: Ajuntament Sant Cugat

El 12% de les empreses del Vallès Occidental es concentra a Sant Cugat. Així ho indica l'informe 'Flaix socioeconòmic' del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que analitza les dades econòmiques del primer trimestre a la comarca. Amb 3.029 empreses, el municipi tanca el podi només per darrere de Sabadell (5.170) i Terrassa (5.419), que aglutina un 21,4% del total. L'informe també indica que durant el primer trimestre de l'any 223 persones s'han vist afectades per expedients de regulació d'ocupació (ERO). Concretament, hi ha hagut dos expedients de suspensió de contracte que han afectat 177 persones i quatre expedients d'extinció de contracte que han afectat 46 treballadors. A la comarca, durant el primer trimestre hi ha hagut un total de 687 ERO.




Pel que fa a l'estructura econòmica de la ciutat, hi ha 57.300 assalariats i 7.740 autònoms. En aquest sentit, la variació trimestral ha estat mínima, amb cap variació en el nombre d'assalariats i només un 0,3% menys d'autònoms respecte del període anterior.

En el darrer apartat de l'informe del Consell Comarcal s'analitza l'evolució de la contractació dels municipis del Vallès. A Sant Cugat, durant el primer trimestre s'han signat 8.636 contractes, un 15,4% menys que en el mateix període de l'any passat. La meitat d'aquests contractes són temporals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.