Els veïns i comerciants del Mercat Vell miren amb optimisme moderat l'arribada d'Ametller Origen

S'apropa el final de les obres de remodelació del mercat, que implicarà que el 50% de l'espai se'l quedi aquest supermercat


Temes relacionats

Un paradista del Mercat Vell demandarà l'Ajuntament i la concessionària per l'entrada d'Ametller Origen (25/ago/23)

Un paradista critica la gestió de la concessionària del Mercat Vell i adverteix amb emprendre accions legals (12/mai/23)

L'arribada d'Ametller Origen pretén reimpulsar el Mercat Vell (10/feb/23)


  • Comparteix:

El Mercat Vell de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Mercat Vell de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Ametller Origen està a punt d'obrir diferents noves parades dins el Mercat Vell, cosa que ha generat un debat entre comerciants i veïns de la zona. Consultats per Cugat Mèdia, la sensació general respecte al pla de dinamització d'aquest espai del centre de la ciutat és d'optimisme, però també hi ha algun recel en relació amb la gestió que se n'ha fet per part de la concessionària Gourmets Sant Cugat.

Tot i que l'aterratge de la cadena de supermercats al Mercat Vell va provocar que Peixagogo, empresa que gestiona les parades de La Peixateria i del restaurant JAPO, presentés una demanda contra l'Ajuntament i la concessionària, amb el pas del temps cada cop són més els veïns i comerciants, consultats per Cugat Mèdia, que creuen que l'obertura d'un nou Ametller és una "solució dolorosa, però necessària". En aquest sentit, el president de l'Associació de Veïns Sant Cugat Centre, Josep Vergés, referma aquesta opinió i considera que l'entrada en escena d'Ametller Origen "és una bona solució per revifar l'esperit comercial del barri". "El més positiu és que és un tipus de supermercat català i que, com a mínim, defensa els interessos locals", ha explicat Vergés en declaracions a Cugat Mèdia.

Des de la xarcuteria Griful, l'encarregada, Isabel Coll, també veu amb bons ulls l'aterratge de més espais de comerç a la zona. "L'arribada de més comerç ens beneficia a tots", afirma, tot i que considera que "és de vital importància contrastar quin tipus de comerç s'impulsa i s'autoritza".

D'altra banda, la responsable de la carnisseria Sagarra, Maria Mercè Sagarra, també ha valorat la remodelació del Mercat Vell, tot i que considera que "els clients de tota la vida continuaran confiant en els establiments que porten més anys a la zona". Sagarra apunta que l'obertura d'un nou Ametller tampoc atraurà nou públic perquè que no hi ha prou aparcament a la zona, cosa que veu "imprescindible per fer accessible el comerç de major escala".

A banda les obres per adaptar l'arribada d'Ametller Origen al Mercat Vell, que ocuparà el 50% de l'espai, també s'aprofitarà per reformar la zona de l'escala, els lavabos i es rehabilitarà l'espai de l'altell com a sala de dinamització i gastronòmica. Serà el quart Ametller Origen a Sant Cugat i està previst que l'espai quedi reformat abans de finals d'any.

L'opinió de Sant Cugat Comerç

Des de Sant Cugat Comerç, en canvi, no acaben de veure amb bons ulls l'arribada d'Ametller Origen a aquesta zona de la ciutat. La gerent de Sant Cugat Comerç, Adela Burgos, afirma que és una realitat que "la situació actual del Mercat Vell és un desastre total i que fa falta dinamitzar l'espai". Ara bé, tot i aquesta problemàtica, Sant Cugat Comerç creu que la millor opció per al barri hauria estat tornar a disposar d'un mercat clàssic, malgrat que admet que l'entrada d'aquest supermercat "permetrà dinamitzar una mica la zona, tot i que no és el que necessiten els comerços del voltant".






Maria Mercè Sagarra

Tant de bo l'arribada d'Ametller serveixi per revitalitzar el Mercat Vell, però no soc gaire optimista perquè la gent no hi vindrà si no hi ha espai per aparcar.

Adela Burgos

El Mercat Vell és un desastre total com a dinamitzador de la zona, i, probablement per no fer res, portar una empresa que pugui fer que es mogui més gent per la zona, doncs, alguna cosa més suma.

Josep Vergés

Feia falta un canvi al Mercat Vell i l'aterratge d'Ametller Origen penso que anirà bé en aquest sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.