La Nit de l'Empresa de Cecot reconeix Sant Cugat Empresarial i Moventia

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha aprofitat l'acte per reclamar al ministre Bolaños una estació del TGV al Vallès


  • Comparteix:

La 28a edició de la Nit de l'Empresa de Cecot ha guardonat Sant Cugat Empresarial (SCE) i Moventia per la seva contribució al desenvolupament econòmic i empresarial de Catalunya. SCE ha guanyat el premi a l'entitat socioeconòmica per la seva capacitat d'establir sinergies entre tota mena d'organitzacions i afavorir espais i relacions que generen coneixement i oportunitats de negoci. Per altra banda, Moventia ha estat reconeguda en el seu centenari i per millorar les connexions de la societat i les persones gràcies a tecnologies innovadores i sostenibles en el sector del transport i l'automoció. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha aprofitat la presència a la gala del ministre de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, per demanar una estació d'AVE a la comarca.

Per primera vegada, Sant Cugat ha acollit aquest acte, que s'ha celebrat al Teatre-Auditori i ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. El president de SCE, Jaume Vives, ha reconegut que guanyar aquest premi "a casa" ha estat un honor i ha posat en valor el reconeixement de la Cecot. Un premi que Vives ha reconegut que els dona "un impuls" per continuar teixint complicitats en el món de l'empresa.

Per la seva banda, la vicepresidenta corporativa de Moventia, Sílvia Martí, ha remarcat que el premi és "un orgull" i ha agraït les persones que han fet possible "el futur de la mobilitat sostenible en els propers 100 anys".

Dos representants santcugatencs a l'acte que també han estat acompanyats per l'alcalde, Josep Maria Vallès. Vallès, més enllà de destacar Sant Cugat com un "centre d'excel·lència empresarial i de polaritat econòmica i territorial", ha demanat a Aragonès que el Govern redueixi "les traves burocràtiques que perjudiquen la competitivitat de les empreses". L'alcalde també ha reclamat que els trens d'alta velocitat tinguin una estació a la comarca pel trànsit de mercaderies i de passatgers.

La Cecot, en contra de la reducció de la jornada laboral

En el seu discurs, el president de la Cecot, Xavier Panés, s'ha mostrat en contra de la reducció de la jornada laboral "que es realitzin unilateralment per llei i de manera uniforme a tots els sectors". Panés ha remarcat que aquesta mesura no garanteix un increment de la productivitat i que, per contra, sí que suposa un increment dels costos laborals "en un moment d'inflació creixent i d'alentiment econòmic".

Per la seva banda, el ministre Bolaños ha assegurat que l'aposta del govern espanyol a Catalunya en matèria econòmica "és indiscutible" i ha tret pit de les mesures que el govern socialista ha pres per revertir "un problema crònic de desinversió" al país. Aragonès, que ha estat l'encarregat de cloure l'acte, ha demanat el traspàs de Rodalies i posar fi al dèficit fiscal. També ha recordat l'aposta que el Govern vol fer de "reindustrialitzar" Catalunya i ha felicitat els empresaris per crear riquesa i llocs de treball.






Jaume Vives


Sílvia Martí


Josep Maria Vallès





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.