Víctor Grifols Roura deixa el consell d'administració de la farmacèutica després de gairebé 40 anys

El seu lloc l'ocuparà Albert Grifols Coma-Cros, net de Josep Antoni Grifols i Lucas


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Víctor Grífols Rouras / Foto: ACN (Marta Fernández)

Imatge d'arxiu de Víctor Grífols Rouras / Foto: ACN (Marta Fernández)

L'actual president d'honor i conseller dominical de Grifols, Víctor Grifols Roura, deixa el consell d'administració de la farmacèutica després de gairebé 40 anys. Segons ha informat la companyia aquest dimarts, l'artífex de la transformació en una empresa global ha decidit retirar-se. 'Ara que la companyia ha tornat al camí del creixement sostenible, ha arribat l'hora de passar pàgina i començar el següent capítol', ha afirmat Grifols Roura i ha reconegut que ho fa 'molt orgullós, des de la humilitat i l'admiració de tot el que s'ha aconseguit pels pacients i la societat'. El seu lloc l'ocuparà Albert Grifols Coma-Cros, net de Josep Antoni Grifols i Lucas, i que fins al setembre de 2023 era el director d'innovació científica de Grifols.

Grifols Roura, que va començar la seva carrera fa 50 anys com a director d'exportació, segueix els passos del seu pare: va deixar el càrrec de CEO als 67 anys, el 2017, i després la presidència als 72, el 2022. Des de l'octubre de l'any passat exercia com a president d'honor i conseller dominical.

Durant la seva etapa com a conseller delegat, Grifols va comprar Talecris Biotherapeutics (2011), una companyia més gran que la farmacèutica catalana, i això la va catapultar com a líder internacional en la indústria del plasma. El 2014 va adquirir la unitat de negoci de medicina de transfusió de Novartis i això va situar la firma al món en el sector del diagnòstic.

Grifols Roura ha rebut nombrosos reconeixements com, entre d'altres, el Premi al Líder Empresarial Global de 2010 de la Cambra de Comerç dels Estats Units a l'Estat, el títol de Doctor Honoris Causa de la Facultat de Medicina de la Universitat de Massachusetts (Estats Units) i la Creu de Sant Jordi el 2017.

El relleu de Grifols Roura l'assumirà Albert Grifols Coma-Cros, que es va incorporar al negoci el 2004 com a analista al departament de Planificació i Control, el 2007 va desenvolupar un rol similar a Finances, el 2013 va ser nomenat director del departament de Tresoreria Corporativa i el 2018 va ser el director general de Grifols Irlanda i el 2021 va assumir la direcció d'innovació científica. Coma-Cros ha admès que "és un honor absolut" el seu nomenament al consell d'administració i espera "poder contribuir al continu creixement i lideratge de la companyia en el sector del plasma".

Albert Grifols Coma-Cros és el net de Josep Antoni Grifols i Lucas, científic que va desenvolupar la tècnica de plasmafèresis que continua sent el mètode estàndard de la indústria per obtenir de forma segura i eficaç plasma a tot el món.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.